Švicarski prehrambeni div Nestlé jučer je u tvornici smrznutih pizza Wagner u Njemačkoj otvorio novi pogon vrijedan 50 milijuna eura.

Investicijom tvrtke Nestlé u tvornicu smještenu u njemačkom gradu Nonnweiler povećana je proizvodnja Wagnerovih proizvoda, uključujući brendove Big Pizza, Piccolinis i Die Backfrische, te je otvoreno 50 novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju Nestléa.

“Ovo je najnaprednija linija za proizvodnju smrznutih pizza u Europi”, izjavio je prilikom svečanog otvorenja Werner Bauer, glavni direktor za tehnološke operacije tvrtke Nestlé, te je dodao: “Ulaganja u tvornicu smrznutih pizza Wagner omogućuju nam da tržištu ponudimo inovativne pizze sa svježim namirnicama brenda Die Backfrische, koji je svakako jedan od najuspješnijih brendova smrznutih pizza lansiran u posljednjih nekoliko godina.”

Iz tvrtke navode kako je ovo ulaganje dio stalnih nastojanja tvrtke Nestlé da ojača svoju stručnost na području smrznute i rashlađene hrane. Tako je ranije ove godine tvrtka najavila ulaganje od gotovo 40 milijuna eura u istraživanje i razvoj u segmentu smrznute hrane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ulaganje u proširenje tvornice Wagner nastavak je niza investicija tvrtke Nestlé u Europi u posljednje vrijeme. Tako je krajem svibnja njemačka kancelarka Angela Merkel u društvu Paula Bulckea, izvršnog direktora tvrtke Nestlé, položila je kamen temeljac za novu tvornicu Nescafé Dolce Gusto. Investicija vrijedna 220 milijuna eura najveće je ulaganje tvrtke Nestlé u Njemačkoj, a planirano je da će tvornica s radom započeti u svibnju 2014. godine te da će zapošljavati oko 450 radnika.

Ulaganja u proizvodnju kave tvrtka Nestlé je najavila i u sjeveroistočnoj Španjolskoj, gdje će investirati 44 milijuna eura u novu tehnologiju u svojoj tvornici Nescafé kave u gradu Girona. Zahvaljujući novoj opremi povećat će se učinkovitost uz istovremeno smanjenje potrošnje vode i energije u proizvodnom procesu.

Prošlog je mjeseca najavljena i gradnja nove tvornice Purina hrane za kućne ljubimce u Poljskoj vrijedne više od 75 milijuna eura, u kojoj će od druge polovice 2014. godine biti zaposleno 200 radnika.

Poljski grad Wroclaw odabran je zbog svoje strateške pozicije u istočnoj Europi, ali i zbog činjenice da je Poljska iznimno značajno tržište za hranu za kućne ljubimce s procijenjenih čak 13 milijuna kućnih ljubimaca, kažu iz Nestléa.