Tvrtka Glazir iz Rugvice i njemački Ireks GmbH, jedan od vodećih svjetskih proizvođača u pekarskoj industriji, potpisali su ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela Glazira, izvijestili su u četvrtak iz hrvatske tvrtke, ne navodeći vrijednost transakcije.

“Ulazak Ireksa u vlasničku strukturu Glazira prvenstveno predstavlja novi oblik dosadašnje suradnje dviju uspješnih tvrtki u pekarskoj i slastičarskoj industriji s ciljem osnaživanja njihove pozicije na novim tržištima putem širenja prodajnih kanala”, navodi se u priopćenju.

Glazir nastavlja djelovati kao zasebno i neovisno društvo zadržavajući svoja načela poslovanja te partnere, ističu iz tog proizvođača sirovina za pekarstvo.

Tvrtkom će, kako se nadalje navodi, nastaviti upravljati postojeća Uprava društva, a sa svojim zaposlenicima te uhodanom mrežom distributera nastavit će opsluživati dugogodišnje kupce, fokusirajući se istovremeno na korištenje potencijala novih prodajnih kanala i novih tržišta.

Glazir je prisutan na tržištu cijele Hrvatske, a trenutno se više od 65 posto proizvoda plasira u zemlje šire regije i srednje Europe.

Inače, tvrtka je osnovana 1994. godine za distribuciju sirovina u pekarskoj industriji, a danas su, kako ističu, jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj i široj regiji u proizvodnji kvalitetnih sirovina za pekarstvo i slastičarstvo. U asortimanu se posebno ističu voćni filei, punila, preljevi, želei, kakao-krem proizvodi te slani nadjevi.

Ireks GmbH međunarodni je koncern u obiteljskom vlasništvu, a poznat je po svojim prvoklasnim sirovinama za pekarstvo i pivarskom sladu. Ireks grupa je, prema podacima iz priopćenja, prisutna u 23 zemlje i ima više od 2900 zaposlenika. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!