iba-2012-logo-midiOd 16. do 21. rujna 2012. u Münchenu će se održati svjetski sajam pekarskih i konditorskih proizvoda IBA 2012., a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) na zajedničkom će se štandu predstaviti tvrtke Naše Klasje, Mlinar, Pan Pek, Glazir, Tim-Zip i Frumentum, izvijestili su iz HGK.

Međunarodni sajam pekarstva IBA održava se svake tri godine. Na posljednjem sajmu koji je održan 2009. godine izlagalo je 1059 tvrtki iz 55 zemalja, a posjetilo ga je oko 80 tisuća stručnih posjetitelja iz 157 zemalja. Ove godine očekuje se još veća posjećenost te veći broj prijavljenih tvrtki.

U sklopu sajma IBA 2012 održat će se edukacije, natjecanja i izložbe. Ove će godine prvi puta biti organizirana i posebna izložba “Kava, kolači amp; više” te IBA-Summit koji je pokrenuo Središnji savez njemačkog pekarskog obrta.

Na IBA-Summitu će se, među ostalim, govoriti o temama kao što su prehrana u svijetu, trendovi u međunarodnom pekarskom obrtu i marketingu živežnih namirnica, potrošačkim trendovima te inovativnim poslovnim modelima.

Posebnu atrakciju sajma predstavljat će IBA-Kup – natjecanje u pekarstvu nacionalnih ekipa iz 12 zemalja (Australija, Čile, Danska, Francuska, Japan, Kina, Luxembourg, Mađarska, Nizozemska, Poljska, SAD) i međunarodno natjecanje slastičara na kojem će sudjelovati Argentina, Tajvan, Austrija i Njemačka.

U organizaciji sajma bit će organizirani i posjeti pekarskim i konditorskim pogonima, zaključuje se u priopćenju.