U rastućoj kategoriji bezglutenske i zdrave hrane predstavljen je novi brend upečatljivog dizajna i direktne poruke kupcima. Nono je nova linija bezglutenskih brašna s tri proizvoda u liniji: rižino brašno, tapioka brašno te Premium mix mješavina za pripremu kruha i peciva.

Naziv brenda, vizualni identitet i dizajn ambalaže usmjereni su na diferencijaciju, upečatljivost i sugestivnost. Bezvremenski dizajn ambalaže karakterizira minimalizam i funkcionalnost. Takvim pristupom Nono odskače od konkurencije i očekivanog dizajna unutar kategorije u kojoj dominiraju ilustracije i fotografije pekarskih proizvoda. Odabirom crne kao glavne boje maksimizirana je vidljivost proizvoda na polici jer se radi o boji koja je kontrastna u odnosu na konkurenciju, a koja podsvjesno simbolizira premium proizvod.

Nono, kao naziv brenda, je zapravo skraćenica slogana “No gluten, no problem” koji je istaknut na ambalaži. Time ambalaža šalje jasnu i glasnu poruku kupcima da se radi o brendu isključivo gluten-free proizvoda. Redovitim kupcima bezglutenskih proizvoda bitan je osjećaj sigurnosti da proizvodi ne sadrže gluten, zbog čega često moraju proučavati sitne tekstove na deklaracijama i oznake koje nisu standardizirane. Nono takvim kupcima svoje obećanje ističe na licu svoje ambalaže, a primijetit će ga i povremeni ili novi kupci kao poziv na istraživanje dobrobiti bezglutenske prehrane.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!