podravka-ftd2U ponedjeljak ujutro je policija u pratnji Uskoka ponovno upala u Podravku. Operativnom obradom obuhvaćeno je desetak ljudi, uglavnom iz odjela nabave. Među uhićenima navodno je i Nevio Prlog, privatno i poslovno povezan sa Polančecom i Šestakom

U ponedjeljak ujutro je policija u pratnji djelatnika Uskoka ponovno upala u Podravku. Operativnom obradom obuhvaćeno je desetak ljudi, zaposlenika i menadžera, uglavnom iz odjela nabave.

U PU koprivničko-križevačkoj potvrdili su tek da policija provodi određene operativne izvide, ali nisu željeli reći što točno ovog puta policija traži u Podravci. O tome će javnost, kako navode, biti izviještena kad istraga bude završena.

Mediji javljaju kako je među nekoliko uhićenih koji nisu iz te koprivničke tvrtke i Nevio Prlog – inače kumstvom povezan s bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i Zdravkom Šestakom, bivšim predsjednikom Uprave Podravke, koji trenutačno boravi u Remetinečkom istražnom zatvoru.

Portali pišu kako je navodno predmet istrage PNP Commerce, obrt u Prlogovom vlasništu. PNP je navodno sklopio nekoliko nepovoljnih ugovora milijunske vrijednosti s Podravkom. Sve je poslove dobivao bez natječaja, uz pomoć direktora javne nabave Podravke Darko Korošec.

S Prlogom se povezuje i tvrtka Bineko s kojom je Podravkina Uprava ugovorila iznajmljivanje skladišnog prostora za 30.000 eura mjesečno. U vrijeme dok je Polančec bio predsjednik uprave, dogovoren je još jedan posao s Binekom, koji je 2003. u zamjenu za 7.500 dionica Podravke, tada vrijednih oko milijun i pol kuna, od koprivničke kompanije dobio odmaralište na Čiovu.  (Bankamagazin)