Uprava Podravke donijela je Odluku o imenovanju Gordane Periškić za direktoricu sektora Marketing i Ivana Galovića za direktora Lanca opskrbe Podravke (Supply Chain Director), izvijestili su iz te prehrambene tvrtke.

Gordana Periškić u Podravku dolazi s pozicije regionalnog Country menadžera te članice Uprave Unilevera za Hrvatsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Sloveniju i BiH.

S radom u Podravki počinje 21. siječnja 2013. godine. Iza sebe ima 15-godišnje vrsno radno iskustvo u kompaniji robe široke potrošnje (FMCG) Unilever u kojoj joj je rad bio vezan najvećim dijelom uz marketing te zadnjih nekoliko godina vođenje cjelokupnog poslovanja na tržištima Hrvatske, Slovenije i BiH.

Prije Unilevera radila je tri godine u osječkoj Saponiji. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a tijekom bogate karijere završila niz stručnih treninga i edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ivan Galović u Podravki počinje raditi 1. ožujka i bit će nadležan za organizacijsku cjelinu koja će objedinjavati nabavu, proizvodnju i logistiku, odnosno upravljanje cijelim lancem opskrbe.

Diplomirao je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Posjeduje veliko domaće te međunarodno iskustvo na vodećim pozicijama u proizvodnji te lancu opskrbe.

Dolaskom Ivana Galovića u Podravku i formiranjem cjeline lanca opskrbe cilj je efikasnije upravljanje te suradnja unutar svih segmenata lanca opskrbe, od dobavljača do korisnika te u konačnici smanjenje troškova unutar lanca, ističu iz tvrtke.

U koprivničku kompaniju Galović dolazi s pozicije direktora Proizvodnje i lanca opskrbe Carlsberg Malawi (Afrika) gdje je bio zadužen, osim za vođenje proizvodnje u pivovari, i za tri tvornice sokova i tvornicu alkoholnih pića te rukovođenje logistikom i planiranje. Osim toga, vodio je i investicijske projekte te projekte racionalizacije troškova u Proizvodnji i Logistici.

Profesionalnu karijeru započinje prvo u Podravki i to 1982. godine kao tehnolog, potom tehnički direktor u tvornici Kvasac. Nakon toga rukovoditelj je Razvoja biotehnologije u Istraživanju i razvoju Podravke.

Godine 1994. postaje tehnički direktor Panonske pivovare (današnje Carlsberg Croatia) i u toj kompaniji stječe bogato međunarodno iskustvo na izvršnim pozicijama koje su uglavnom vezane uz lanac opskrbe te vođenje kompanije, navodi se u priopćenju.