Odabrani proizvod godine u znaku privatnih robnih marki

Tko će osvojiti ovo prestižno priznanje za 2023. godinu odlučit će isključivo kupci

Otvorene su nominacije za Odabrani proizvod godine 2023., a sudeći prema pokazateljima na međunarodnom tržištu iduća će godina biti u znaku privatnih robnih marki. “Nominacije na globalnoj razini u kategoriji privatnih robnih marki strelovito rastu, a što je prošle godine bio slučaj i za hrvatsko tržište kada smo imali dvostruko više prijava u tom segmentu u odnosu na godinu ranije od kada smo krenuli provoditi istraživanja u toj kategoriji”, kaže Gregor Gorenc, direktor licence Odabrani proizvod godine za Adria regiju.

“Kada govorimo o broju nominacija, ova se godina pokazala sjajnom. Broj prijava bio je tri puta veći u usporedbi s prošlom godinom, što znači da kompanije sve više uviđaju važnost prepoznatljivog crvenog žiga koji jamči kvalitetu, inovativnost i zadovoljstvo potrošača, kako u segmentu A brendova, tako i po pitanju privatnih robnih marki trgovačkih lanaca. Identičan pozitivan trend očekujemo i za iduću godinu, što možemo nazrijeti iz dosadašnjih prijava za slovensko tržište koje su krenule nešto ranije”, dodaje Gorenc.

Tko će osvojiti ovo prestižno priznanje za 2023. godinu odlučit će isključivo kupci, kao ispitanici u transparentnom i nezavisnom istraživanju javnoga mnijenja koje će provesti agencija za istraživanje tržišta NielsenIQ .

Odabrani proizvod godine žig je broj 1 u svijetu temeljen na strogoj metodologiji koja se dosljedno primjenjuje pod međunarodnom licencom “Voted Product of the Year” u više od 40 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj je prisutna od 2016. godine.

Nominacijom proizvoda proizvođači, distributeri i trgovački lanci ostvaruju brojne benefite, od istraživanja kroz koje mogu saznati kakvo je mišljenje hrvatskih kupaca o njihovim proizvodima do mogućnosti jačanja imidža svoje marke kroz vrhunski alat promocije na tržištu.

Svoje nominacije za ovo prestižno priznanje mogu prijaviti svi novi ili poboljšani, inovativni proizvodi i usluge široke potrošnje koji su na tržište lansirani nakon 1. siječnja 2021., dok je rok za slanje prijava 16. prosinac tekuće godine.

Više informacija na službenoj stranici izbora: www.odabraniproizvodgodine.hr

Prethodni članakAffiliate marketing – isplativ alat u online oglašavanju
Sljedeći članakPoduzetnici u pekarskoj djelatnosti lani ostvarili 4,9 mlrd kuna prihoda