Redovita godišnja konferencija Centra za istraživanje tržišta GfK, održana 18. travnja 2012. godine u Zagrebu, bila je posvećena inovacijama u poslovanju tvrtki.

O tome kakvi su učinci inovacija na poslovanje i drugim aspektima inovacija u poslovanju kompanija na okruglom stolu su govorili: Igor Matutinović, direktor Centra za istraživanje tržišta GfK, Lordan Kondić, direktor Bonbon – prepaid mobilne mreže, Gorana Alpeza, direktorica Marketinga i tržišnog pozicioniranja Zagrebačke banke, Dražen Jurković, direktor poslovnog područja investicija Konzuma, Ružica Račić Mršo, Consumer Insight and Media Manager Nestle Adriatica, i dr. sc. Sonja Radas, znanstvena savjetnica na Ekonomskom institutu, Zagreb.

Najznačajniji razlog uspjeha brojnih poduzeća su stalne promjene i uvođenje inovacija u poslovanje. Veća potražnja za proizvodima i uslugama, povećanje tržišnog udjela i smanjenje troškova proizvodnje, bolji imidž poduzeća, bolji odnos s klijentima i veća lojalnost samo su neki od rezultata do kojih inovacije dovode, rečeno je na okruglom stolu.

Kada se govori o imidžu poduzeća koje inovira ono se najčešće upravo zbog inovacija percipira kao lider u djelatnosti. Stoga, inovacije zapravo i jesu zadaća tržišnih lidera.