Trgovački lanac Lidl Hrvatska 11. ožujka se službeno registrirao za inicijativu EU komisije za dobrovoljno prihvaćanje pravila poštene prakse između ugovornih partnera u lancu opskrbe živežnim namirnicama, priopćeno je iz Lidla.

Lidl se na međunarodnoj razini za ovu inicijativu registrirao još krajem 2013., a načela poštene suradnje podržava i naglašava godinama kroz svoja načela poslovanja i načela ponašanja u ophođenju s poslovnim partnerima. Također, Lidl je pozvao svoje dobavljače diljem Europe da se priključe ovoj hvalevrijednoj inicijativi.

Lidl Hrvatska se 11. ožujka 2014. službeno registrirao za EU inicijativu poštene poslovne prakse, čime se obvezao slijediti opća načela dobre prakse – poštivanje interesa potrošača, slobodu ugovaranja i poštenost poslovanja. Također, poštovat će načela poput povjerljivosti, pisanih ugovora, odgovornosti za rizik i razmjene informacija u skladu s pravilima tržišnog natjecanja.

Lidl se na međunarodnoj razini za ovu hvalevrijednu inicijativu registrirao još krajem 2013., a do danas su inicijativu poštene poslovne prakse službeno podržale sve Lidl tvrtke koje posluju u zemljama članicama Europske unije. Lidl Hrvatska je pozvao i svoje dobavljače da se priključe ovom projektu, čime jasno dokazuje zainteresiranost za održavanje odnosa s dobavljačima koji se zasnivaju na poštenju, uvažavanju i međusobnom povjerenju.

Poslovni uspjeh trgovačkog lanca Lidl ne ovisi samo o kvaliteti proizvoda i cjenovnoj pristupačnosti koju Lidl nudi svojim kupcima, nego i uvelike o odgovornosti prema zajednici u kojoj posluje – što se očituje u kvalitetnim odnosima prema dobavljačima, zaposlenicima, prirodi i široj društvenoj zajednici, navodi se u priopćenju.