osjecko-biker-boca-largeSvoje pivo s limunom s malim postotkom alkohola Osječka pivovara je pod imenom Biker na tržište plasirala još 2001. godine te je tako bila pionir u ovom segmentu pića.

U osvježenom izdanju ovo osvježavajuće piće ponovno je predstavljeno tržištu u srpnju 2011. kako bi se zadovoljili sve naglašeniji zahtjevi potrošača.

Samo ime “Biker” engleska je inačica naziva “radler” koji na njemačkom jeziku doslovno znači biciklist, a potječe od jednog snalažljivog bavarskog pivara koji se dosjetio pomiješati pivo s limunadom kako bi udvostručio zalihu piva i tako podmirio žedna usta velike skupine biciklista izletnika koji su došli u njegovu pivnicu.

Osječko Biker dolazi u povratnim bocama od 0,5 l, što je i najpopularnije ‘pivsko’ pakiranje, ističu iz pivovare te dodaju kako će proizvod biti dostupan u većini maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj.

Osječko Biker je osvježavajući spoj prvog hrvatskog piva i okusa limuna; proizvodi se od vrhunskih sirovina i okusom je prilagođeno zahtjevima potrošača.

Iako je tek nedavno izašao u prodaju prve reakcije potrošača su iznimno dobre te se bilježe pozitivni prodajni rezultati.

To i ne čudi, kažu u Osječkoj pivovari, jer potrošači dobivaju odličan omjer kvalitete i cijene, što je prednost i za trgovce koji, usto, na svoje police dobivaju proizvod koji je tražen i prepoznatljiv na tržištu.

Od marketinških i prodajnih akcija, Osječko Biker od samog lansiranja prati aktivna medijska kampanja, a promotivne aktivnosti nastavit će se i dalje u svrhu zadovoljenja interesa potrošača.