25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 21:59
OstaloLogistikaOtvoren novi logističko-distribucijski centar Saponije

Otvoren novi logističko-distribucijski centar Saponije

Integracija prodajno-logističkih procesa i povećanje efikasnosti logistike bitna je odrednica poslovnih procesa Saponije za 2021. godinu. Od početka godine objedinjena je prodaja i distribucija Saponije, Kandita i Koestlina koju je preuzela Saponia te su realizirani investicijski projekti usmjereni u povećanje efikasnosti logistike. Uz modernizaciju postojećeg skladišta u Zagrebu, dobivena je uporabna dozvola i pušten u rad najmoderniji logističko-distribucijski centar Saponije smješten u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba. Ukupna investicija vrijedna 14 milijuna kuna stavlja na raspolaganje 4.500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećati protočnost isporuka na preko 50.000 isporučnih mjesta i smanjiti operativne troškove, objavljeno je iz kompanije.

Značaj Saponije kao distributera za tržište Hrvatske ogleda se i kroz vozni park koji broji 112 vozila, od tegljača, cisterni, hladnjača do drugih vozila neophodnih za pravovremenu i kvalitetnu distribuciju proizvoda sva tri proizvođača. U cilju pružanja još kvalitetnijih logističkih rješenja na sve zahtjevnijim tržištima Hrvatske i regije, Saponia je povećala vozni park i investirala u sedam novih kamiona s kontrolom temperaturnog režima u prijevozu gotovih proizvoda i u jedan tegljač s poluprikolicom koji ovih dana kreću na svoja isporučna odredišta diljem tržišta.

S navedenim ulaganjima Saponia značajno podiže razinu kvalitete opskrbe tržišta gotovim proizvodima Saponije, Kandite i Koestlina, posebno u mjesecima kad je pravovremena usluga dostave do prodajnog mjesta bitan faktor ostvarivanja planiranih prihoda od prodaje, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...