Ekološka i lokalna proizvodnja iz dana u dan postaju sve važnije, a poticanje domaćih poljoprivrednika i proizvođača u interesu je svih nas. Zato već drugu godinu zaredom 24sata, u partnerskoj suradnji s Kauflandom, organiziraju nagradni natječaj Zelena medalja – izbor najboljeg svježeg ili prerađenog, prehrambenog ili neprehrambenog ekoproizvoda.

Projektom Zelena medalja želimo pružiti priliku našim poljoprivrednicima, ratarima, voćarima, pčelarima, stočarima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zapravo svima onima koji se bave proizvodnjom hrane i pića, kozmetike i drugih neprehrambenih proizvoda na ekološki prihvatljiv način, da se probiju na domaćem, poprilično kompetentnom i zagušenom tržištu te da u konačnici pronađu svoje kupce, poručili su organizatori.

Prilika koja se ne propušta
Na natječaj se mogu prijaviti proizvodi koji imaju ekocertifikat, a najbolji proizvod osvaja vrijednu nagradu: mjesto u bioasortimanu Kauflanda (ulazak minimalno jednog proizvoda dobitnika na police Kauflanda, u trajanju od 12 mjeseci, ovisno pobjednikovim kapacitetima proizvodnje) te promocijsku kampanju u izdanjima 24sata u iznosu 15.000 eura bruto medijske vrijednosti. Moguće je prijaviti više proizvoda, a nakon završetka prijava stručni će žiri odabrati deset finalista koje potom predstavljamo u web i print izdanjima 24sata. Finale projekta održat će se u lipnju kad će biti proglašen dobitnik natječaja te održano svečano uručenje nagrade.

Organizatori pozivaju sve ekološke proizvođače da prijave svoje proizvode i sudjeluju u ovom natječaju kako bi zajedno podignuli svijest o važnosti ekoproizvoda i ovog načina proizvodnje. Prijave se podnose putem obrasca na službenoj stranici projekta zelenamedalja.24sata.hr i traju do 24. travnja 2023. godine.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!