Trgovački lanac hipermarketa B-Hyper započeo je poslovanje na hrvatskom tržištu otvaranjem prodajnog objekta u trgovačkom centru Lumini u Varaždinu koje je održano 10. svibnja 2012. godine.

Prvi hipermarket B-Hyper u Hrvatskoj otvorio je Knut Kvisvik, predsjednik uprave tvrtke, koji je tom prigodom naglasio kako je B-Hyper međunarodna tvrtka koju je izgradio iskusni upravljački tim iz Skandinavije i baltičkih zemalja, s više od 20 godina iskustva u sektoru maloprodaje.

B-Hyper i njegov razvoj podupiru privatni dionički fondovi, rekao je, a osim u Hrvatskoj u ovom trenutku tvrtka razvija poslovanje i u Srbiji, BIH, Estoniji, Latviji, Litvi te je fokus stavljen na brzorastuća tržišta istočne Europe kao što su Ukrajina i Azerbajdžan.

Upravljanje hipermarketom B-Hyper u Varaždinu povjereno je Karlu Kučanu koji posjeduje veliko iskustvo u upravljanju prodavaonicama. On je predstavio ponudu B-Hypera u Hrvatskoj te je izrazio svoje uvjerenje kako će potrošači prepoznati i cijeniti B-Hyperovu ponudu orijentiranu prvenstveno na obitelji, a koja nudi pristupačnu ponudu, ugodno okruženje i dizajn, stručno i ljubazno osoblje te mnoštvo dodatnih zabavnih sadržaja unutar prodavaonice.