Briefingom za novinare, koji je održan danas na lokaciji budućeg Shopping centra Supernova Zagreb, predstavljen je cjelokupni idejni projekt ovog inovativnog zagrebačkog shopping centra te je ujedno najavljeno i njegovo skoro otvaranje koje se očekuje u drugoj polovici svibnja.

Novinarima su detaljno prezentirani završni radovi na izgradnji Supernove Zagreb, projekta koji će kao svoj sastavni dio implementirati Shopping centar i Shopping park te će ukupno zaposliti oko 500 djelatnika.

“Prvotna ideja projekta”, kako je naglasila Ines Bakić Zubak, Center manager iz Supernove Zagreb, “obuhvaćala je i neke dodatne sadržaje, međutim gospodarske promjene označile su prekretnicu u projektu Supernova Zagreb te se uslijed toga ideja o shopping centru i parku pokazala kao najbolja i najprihvatljivija opcija”.

Projekt koji je trenutno u završnoj fazi nastao je prema nacrtu afirmiranog arhitektonskog ureda Domenig & Wallner i prostire se na ukupno 30.000 m2 uključujući i 750 besplatnih parkirnih mjesta pred trgovinama centra te ukupno 300 parkirnih mjesta u garaži.

Osim brojem trgovina, Shopping centar i Shopping park Supernova Zagreb u ponudi će imati i razne dodatne sadržaje kojima će se obogatiti ukupan dojam za vrijeme kupnje.

Važno je istaknuti zahvalnu lokaciju objekta, budući da se nalazi u samoj blizini grada Zagreba i neposrednoj blizini grada Velike Gorice, odnosno Zračne luke Pleso, čime pokriva potrošače dvaju velikih gradova.

Također, Supernova Zagreb ima izravan pristup autocesti A3, a u blizini će biti postavljena i autobusna stanica pa će na taj način biti olakšan pristup svim posjetiteljima.

S obzirom na to da se ostali Supernova shopping centri u Hrvatskoj (Varaždin, Karlovac, Sisak, Slavonski Brod, Zadar, Šibenik) mogu pohvaliti rastom financijskog poslovanja iz godine u godinu očekuje se da će Supernova Zagreb nastaviti taj uspješan niz te svojom pozicijom i atraktivnošću premašiti zacrtana očekivanja, navode iz tvrtke.

Kao jedan od faktora koji doprinosi tome ističu Shopping park kao integrirani dio centra koji će potrošačima omogućiti ciljanu a samim time i jeftiniju kupnju.

Naime, budući kupci će imati priliku parkirati direktno ispred željene trgovine, obaviti shopping i nastaviti dalje čime u potpunosti štede i vrijeme i novac. Kao takav, Shopping park predstavlja inovaciju na tržištu shopping centara u Zagrebu te se nameće kao potencijalno vodeće mjesto za ciljanu kupnju, poručuju iz Supernove.