U prostorima zagrebačke Galerije Kranjčar danas je predstavljen program 2. hrvatskog festivala hrane i vina koji će se održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb.

Povodom predstavljanja ove manifestacije, pod nazivom “Choco&wine bar-Crno bijeli svijet”, održano je druženje kroz koje su prezentirane razne slastice od bijele i crne čokolade koje su pripremile slastičarke Patra Jelenić i Tea Mamut te domaća vina koja će posjetitelji moći kušati na Festivalu koji je podijeljen u tri cjeline, jedna za svaki dan programa.

Prvi dan ima poslovnu tematiku i zamišljen je kao susret ugostitelja i svih sudionika iz HoReCa kanala. Drugi dan je namijenjen edukaciji gdje organizatori očekuju posjete iz brojnih ugostiteljskih škola jer će se održavati razne radionice i predstaviti u Hrvatskoj traženo zanimanje sommeliera.

Posljednji dan je namijenjen obitelji pa je i tijekom trajanja Festivala organiziran i besplatan vrtić za djecu uz stručni nadzor odgojiteljica, gdje će djeca moći izraziti svoju kreativnost kroz crtanje, bojenje, ali i pripremu peciva, kolačića i pogačica.

Dnevna ulaznica na Festival iznosi 35 kuna, grupna karta za 25 i više osoba je 15 kuna, trodnevna karta 90 kuna, a za djecu do 10 godina ulaz je besplatan.

Inače, Hrvatski festival hrane i vina podijeljen je u četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa iz kojih će svaka od kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu.

“Uz veliki izlagački dio koji će biti i prodajni, ova manifestacija ima i edukativni karakter te zanimljive programe poput cooking show-ova na dvije pozornice i brojnih kušaonica na kojima će posjetitelji moći probati razna vina i hranu”, najavila je Maja Vukelić, direktorica programa Festivala.