konzum-djecje-igraliste-krk-005Ukupno 25 dječjih igrališta otvoreno je dosad u sklopu Konzumove akcije “Vratimo djecu na igrališta”

Konzumov projekt “Vratimo djecu na igrališta” nastavio se u gradu Krku otvorenjem novog dječjeg igrališta na gradskom šetalištu Park šuma Dražica.

Novo igralište otvorili su Darijo Vasilić, gradonačelnik grada Krka, te Vlado Juričević, regionalni direktor prodaje Konzuma.

Projekt “Vratimo djecu na igrališta” započeo je prije nekoliko godina, kada je izgrađeno i obnovljeno sveukupno 20 dječjih igrališta. Ove godine otvorena su još igrališta u Velikoj Gorici, Varaždinu, Osijeku i Šibeniku, pa je tako igralište na Krku 25. po redu novi dječji kutak koji je osigurao ovaj projekt, navodi se u priopćenju Konzuma.

Dječje igralište u Krku prostire se na ukupnoj površini od 700 m². Igralište je opremljeno s 14 novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani, klackalice i ostale sprave koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Svi sadržaji i igrala u sklopu igrališta objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim normama.

Također, na igralištima je postavljena antistresna gumena podloga koja omogućuje sigurnu i bezbrižnu dječju igru. Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište na Krku je tvrtka Redox iz Zagreba, dok je za sve zemljane, građevinske i hortikulturne radove investitor Grad Krk koji je i osigurao javnu površinu za novouređeno igralište, kaže se u priopćenju.

“Razveseliti najmlađe, odvojiti ih od računala, provesti vrijeme na zraku u prirodi u bezbrižnoj igri s drugom djecom zajednički je cilj roditelja i škole, grada i građana, a kad takve vrijednosti zastupa i korporacija, u sklopu svog društveno odgovornog projekta, uspjeh u ostvarenju novih dječjih sadržaja je zagarantiran. Izražavam zadovoljstvo što je grad Krk izabran za partnera u ovom projektu, čestitam Konzumu na ideji kojom osvaja hrvatske gradove, zahvaljujem na potpori i radujem se budućoj suradnji”, izjavio je gradonačelnik Darijo Vasilić prilikom otvorenja dječjeg igrališta.

Vlado Juričević, regionalni direktor prodaje Konzuma, naglasio je kako je Konzumovo poslovanje vezano uz otok Krk posljednjih desetak godina, a 2009. godine u Gradu Krku otvorena je i prodavaonica najvećeg formata – Super Konzum Krk.

konzum-djecje-igraliste-krk-004“Od samih početaka naše prisutnosti na otoku Krku, kontinuirano dajemo doprinos lokalnoj zajednici. Poseban naglasak stavili smo upravo na djecu i najmlađe te smo prije nekoliko godina donirali i računalnu opremu osnovnim školama, a tu praksu nastavljamo i danas otvorenjem novog dječjeg igrališta. Nadamo se kako smo izgradnjom i opremanjem novog dječjeg igrališta u sklopu Park Šume Dražica, cijeloj zajednici, a pogotovo djeci i roditeljima, dali kvalitetan poklon i zahvalu na njihovoj vjernosti”, rekao je Juričević.

Do kraja ove godine u planu su otvorenja novih dječjih igrališta u Sesvetama i Poreču, a Konzum će i u sljedećoj godini nastaviti s projektom izgradnje i obnove dječjih igrališta i u drugim gradovima diljem Hrvatske, ističu iz Konzuma.