Varaždinska pekarnica Latica, koja je dio Vindija Grupe, od ovoga tjedna započela je proces optimizacije poslovanja u sklopu kojeg će provesti prilagodbu vlastitog asortimana stavljajući naglasak na smrznute pekarske proizvode. Svjesni činjenice kako su zbog svoje kvalitete, brzine pripreme i dostupnosti ovakvi proizvodi sve poželjniji, kako u domaćinstvima tako i u ugostiteljskim objektima, Latica će svoje proizvodne procese adekvatno prilagoditi smanjenju proizvodnje svježih proizvoda te usmjeriti proizvodnju sukladno potražnji i trendovima na tržištu, objavljeno je iz kompanije.

Kroz gotovo 80 godina tradicije Latica je postala sinonim za vrhunske pekarske proizvode, a svoj uspjeh uz kvalitetu proizvoda zahvaljuje i stalnom praćenju novih trendova na tržištu te potreba i zahtjeva kupaca. Tako je i premještanje fokusa na smrznute proizvode rezultat pomno promišljene strategije razvoja poslovanja i unaprjeđenja zadovoljstva kupaca.

“Ukusni i vrhunski proizvodi naš su zaštitni znak već desetljećima, a ovim iskorakom želimo dodatno unaprijediti zadovoljstvo naših potrošača, ali i poslovanje tvrtke. U cijelom procesu su nam na prvom mjestu naši kupci, kao i zaposlenici koji su naša najveća vrijednost. Sam proces optimizacije poslovnih procesa reflektirat će se i na radnu zajednicu naše tvrtke. Želim istaknuti da će za sve zaposlenike, koji ovim procesom neće biti neophodni za proizvodnju pekarskog asortimana u Latici, biti osigurana nova radna mjesta unutar poslovnog sustava Grupe Vindija. Pritom ćemo voditi posebnu brigu o zaštiti njihovih prava uz osiguravanje adekvatnih uvjeta za naše dosadašnje zaposlenike”, rekao je Krunoslav Ladić, direktor Latice.

Nakon što se aktivno uključila u poboljšanje javnog zdravlja smanjenjem udjela soli u svojim proizvodima, varaždinska pekarnica Latica ovim će procesom nastaviti razvijati svoje poslovanje i kvalitetu ponude. Činjenicu da Latica pekarski proizvodi zadovoljavaju najviše standarde kvalitete potvrđuje i implementacija FSSC certifikata (Food Safety System Certification) koji objedinjuje standarde za upravljanje kvalitetom i sigurnošću ISO 22000 i HACCP.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!