Prema podacima o prodaji vidljivo je da je vrijednosni udio promotivne prodaje top prehrambenih brendova porastao za 6 postotnih poena u odnosu na isti period prethodne godine, dok je kod top drogerijskih brendova udio promocija rastao znatno skromnije (+0,5%).

Promatrajući podatke koji se odnose na period od listopada 2020. do travnja 2021. brendovi s najvećom vrijednosnom prodajom u prehrambenoj strani FMCG industrije su (abecednim redom): Cekin, Pik, Podravka, Zbregov i Zvijezda. Pritom je najveći rast ukupne vrijednosne prodaje od navedenih brendova zabilježila Zvijezda. Na priloženom grafičkom prikazu prikazano je kretanje udjela redovne i promotivne prodaje u ukupnoj, sumiranoj prodaji top pet prehrambenih brendova na hrvatskom tržištu. Prema podacima o prodaji vidljivo je da se top prehrambeni brendovi u Hrvatskoj i dalje natpolovičnom većinom prodaju po redovnim cijenama, ali da je vrijednosni udio promotivne prodaje porastao za 6 postotnih poena u odnosu na isti period prethodne godine. Većina promocijske prodaje svih navedenih brendova dolazi od prodaje na cjenovnim akcijama.

Pogledamo li drogerijsku stranu FMCG industrije, brendovi s najvećom vrijednosnom prodajom su (abecednim redom): Ariel, Nivea, Pampers, Violeta te Zewa. Od navedenih brendova, najveći rast ukupne vrijednosne prodaje zabilježila je Violeta.
Na grafičkom prikazu vidljivo je blagi rast udjela redovne i promotivne prodaje u ukupnoj prodaji top pet drogerijskih brendova na hrvatskom tržištu. Možemo primijetiti da se i u drogerijskim kategorijama top brendovi većinom prodaju po redovnim cijenama, a većina promocijske prodaje dolazi od prodaje na cjenovnim akcijama.