Međunarodni institut za okuse i kvalitetu prehrambenih proizvoda u Bruxellesu (International Taste and Quality Institute – iTQi) proglasio je čak devet proizvoda Grupe Vindija proizvodima izvanrednog okusa te im dodijelio prestižnu nagradu “Superior Taste Award”, priopćeno je iz varaždinske prehrambene tvrtke.

Žiri koji je ocjenjivao proizvode sastoji se od vrhunskih chefova i sommeliera, članova najprestižnijih europskih kulinarskih organizacija i nositelja poznatih Michelinovih zvjezdica za izvrsnost u gastronomiji.

Apsolutni šampion među Vindijinim proizvodima je mliječni puding Choco Loco koji je dobio tri zvjezdice, najvišu ocjenu žirija. Uz Choco Loco puding, odličan okus potvrđen je i za osam drugih proizvoda iz mliječnog i mesnog asortimana.

Od mliječnih proizvoda, superioran okus potvrdili su ‘z bregov svježe mlijeko s 3,2% mm, Vivis svježi krem sir, ‘z bregov jogurt, ‘z bregov Fortia s kulturom L. casei te Capro Fresh, svježi sir od kozjeg mlijeka.

Prepoznat je i okus Vindijinih proizvoda iz mesnog asortimana, kažu u tvrtki, pa su tako nagrađeni Cekin pileći Crispy Popsi, pureća Vindon Deluxe šunka te Vindon Prestige Picante pureća šunka s feferonima.

iTQi ocjenjivanje provodi se strogo slijepim testiranjem te niti u jednom trenu žiri ne posjeduje informaciju o kojem se proizvođaču i brendu radi. Uz okus, ocjenjuje se i prvi dojam o proizvodu, izgled, miris i tekstura, dakle svi elementi koji čine cjelovit i kvalitetan proizvod.

Ova nagrada posljednje je u nizu priznanja kvalitete Vindijinih proizvoda koji redovito dobivaju najviše ocjene neovisnih stručnih žirija, od medalja vodeće njemačke agrikulturne organizacije DLG i mnogobrojnih međunarodnih sajmova pa sve do Hrvatske gospodarske komore, ističu iz Vindije.