Philip Morris proširuje poslovanje u Grčkoj

Međunarodni proizvođač cigareta Philip Morris najavio je danas osnivanje europskog distributivnog centra u Grčkoj, u okviru svojih planova za širenje poslovanja u toj prezaduženoj zemlji.

“Nakon sporazuma koji smo potpisali u veljači, naše skladište u Agriniu sada ćemo pretvoriti u distributivni centar Philipa Morrisa za čitavu Europu”, izjavio je generalni direktor kompanije u Grčkoj, Nikos Theofilopoulos, a prenosi France press.

Krajem veljače, Philip Morris se obavezao na kupovinu polovice grčke proizvodnje cigareta u naredne tri godine.

Područje Agrinio, nekada poznato po proizvodnji cigareta, suočeno je u proteklih nekoliko godina s gubitkom svoje reputacije.

“Za Philip Morris, Grčka je zemlja od strateškog značaja u pogledu orijentalnog duhana. Tijekom proteklog desetljeća naše investicije u Grčkoj premašile su 600 milijuna eura”, izjavio je Theofilopoulos nakon sastanka s grčkim premijerom Antonisom Samarasom i ministrom za poljoprivredni razvoj Athanasiosom Tsaftarisom.

Od početka dužničke krize u 2010. godini grčka ekonomija nastoji se oporaviti, budući da je pretrpjela veliku štetu zbog teške recesije i suočila se sa skokom stope nezaposlenosti na 27 posto. (Business.hr)

Prethodni članakU Biogradu počinje 6. Agro Arca
Sljedeći članakU Grčkoj trgovine s proizvodima kojima je istekao rok trajanja