pik_vrbovec_cropack_2016Na festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2016, a u sklopu međunarodnog stručnog skupa “Ambalaža i proizvod – dodana vrijednost” u hotelu Sheraton u Zagrebu, PIK Vrbovcu dodijeljeno je priznanje u novoj kategoriji “Save Food – dodana vrijednost” za implementaciju ambalažnih rješenja u kategoriji PIK narezaka.

Ocjenjivana su ambalažna rješenja koja osnovnoj funkciji zaštite proizvoda dodaju vrijednost u smislu stupnja inovacije, praktičnosti primjene, komunikacije s potrošačem te aspekta održivosti u odnosu na ciljano tržište. Među prvim nositeljima priznanja u kategoriji “Save Food – dodana vrijednost” je i PIK Vrbovec čija će serija pakiranja biti prikazana na svjetskom sajmu Interpack 2017. u Düsseldorfu, zajedno s ambalažnim rješenjima brojnih predstavnika, članica Svjetske organizacije za ambalažu iz čak 52 zemlje.

PIK Vrbovec inovativna je kompanija koja kontinuirano ulaže značajna sredstva u proizvodne kapacitete, tehnologiju i nove proizvode. Vrhunska tehnologija narezivanja proizvoda, PIK-u je omogućila postavljanje novih trendova i zauzimanje pozicije tržišnog lidera u kategoriji narezaka, što dodatno potvrđuje ovo priznanje.

Na ovogodišnjim natječajima ukupno je pristiglo 58 nominacija u sklopu kojih je ocijenjeno više od 120 ambalažnih rješenja, dok je na festivalu prisustvovalo 120 sudionika i uzvanika iz više od 80 tvrtki i institucija iz Hrvatske i inozemstva.