pik-panona-sendvic-largeNajveći trgovački centar u Slavoniji, Portanova centar, proteklog je vikenda iznenadio sve posjetitelje s velikom humanitarnom akcijom nazvanom “Doručak u Portanovi”.

Akciju humanitarnog karaktera, koja je imala cilj pomoći Udrugi “MOGU” za terapijsko, rekreativno i športsko jahanje za osobe s posebnim potrebama, podržao je između ostalih i PIK Vrbovec čija je Panona salama bila glavni sastojak najvećeg slavonskog sendviča, ističe se u priopćenju te mesne industrije.

Osječani su bili oduševljeni pripremom sendviča od francuskog kruha, ukusne Panona salame, ABC sira i paprike dugačkog čak 100 metara koji su zajedničkih snagama pojeli u samo sat vremena.

Panona salama je tradicionalnog domaćeg okusa s cijelim zrncima papra, a krupno mljeveno meso daje joj specifičnu sočnost.

Slavonci su poznati kao vrsni poznavaoci suhomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina te ako je vjerovati brzini kojom je nestao najveći sendvič s Panona salamom, ukusna salama će ovog ljeta biti glavni sastojak brzih ljetnih užina, navode iz PIK Vrbovca.