PIS ima rješenje za serijalizaciju i agregaciju u industriji

Riječ je o IPIS+ MES programskom rješenju koje se koncentrira na produktivnost i efikasnost proizvodnje, uz serijalizaciju pojedinačnih proizvoda i agregaciju istih kroz automatizirani sustav

Tražite li rješenje za sljedivost proizvoda, tvrtka PIS razvila je sustav za Vas. Riječ je o IPIS+ MES programskom rješenju koje se koncentrira na produktivnost i efikasnost proizvodnje, uz serijalizaciju pojedinačnih proizvoda i agregaciju istih kroz automatizirani sustav.

ISPLATIVA INVESTICIJA
Investicija u ovakav automatizirani sustav iznimno brzo postaje isplativom. Uz ispunjavanje zakonske regulative EU-a, IPIS+ MES ubrzava proizvodnju i smanjuje potrebnu radnu snagu, umanjujući time i mogućnost ljudske pogreške. Implementacijom IPIS+ MES sustava možete biti sigurni da je proizvod izašao s proizvodne linije ispravan, kvalitetan i sukladan standardima matične države, ali i zemljama u koje se izvozi.

CJELOVITO RJEŠENJE
IPIS+ MES predstavlja cjelovito rješenje označavanja proizvoda prema svim europskim regulativama. To uključuje razmjenu podataka s hrvatskom institucijom za izdavanje kodova AKD i europskim nadzornim tijelima za pohranu podataka, preko kojih se podaci mogu kontrolirati u realnom vremenu, u bilo kojem trenutku i na bilo kojem području.

PROIZVOD PO MJERI KLIJENTA
Kako funkcionira IPIS+ MES u industriji? Na gotove proizvode ispisuje se jedinstveni kod AKD-a. Neposredno nakon ispisa DOMINO CIJ printerom, kod se kontrolira i verificira u sustavu pomoću kontrole kamere Cognex Vision sustava – Print and Verify. Osim verifikacije u AKD-u, isti kodovi i fotografije proizvoda razmjenjuju se s ovlaštenim europskim repozitorijima Zetes i Dentsu, a prema potrebi i sa svim EU institucijama.

Nakon serijalizacije pojedinačnog proizvoda s jedinstvenim Datamatrix kodom, IPIS+ MES automatski obrađuje nekoliko pojedinačnih kodova s proizvoda i generira skupni agregacijski kod koji se ispisuje na etiketu za vanjsku kutiju skupnog pakiranja.

Završetkom prve, automatizirane faze agregacije skupnog pakiranja prelazimo na drugu, poluautomatsku fazu. Ručnim skeniranjem skupnih agregacijskih kodova skenira se potreban broj kutija koje će ići u transportnu kutiju. Potom sustav generira novi Datamatrix kod koji se lijepi na vanjski dio transportne kutije.

DODATNI RAZVOJ SUSTAVA
IPIS+ MES svakodnevno se nadograđuje. U planu je razvoj cjelovitog sustava koji će uz serijalizaciju imati i druge kontrolne točke, uključujući vaganje proizvoda, vizualnu kontrolu određenih točaka pakiranja te automatiziranje cijelog procesa pakiranja i manipuliranja proizvodom, kao i paletiziranje robe.

Želite li automatizirano rješenje za svoju proizvodnju, kontaktirajte nas na pis@pis.eu.com i priključite se industriji 4.0!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!