pivovara-daruvar-starocesko-svijetlo-05lStaročeško pivo nastalo je daleke 1893. u Daruvaru, a ime je dobilo zahvaljujući doseljenicima iz Češke koji su donijeli specifičnu metodologiju proizvodnje piva.

I dan danas Staročeško pivo nastaje na starinski način u vrionim kadama uz proces otvorenog vrenja te naknadno odležavanje kroz minimalno 30 dana uz prirodni proces dozrijevanja.

U ponudi brenda Staročeško nalazi se Zimsko, Crveno i Svijetlo pivo te pivo niže cjenovne pozicije Desetka. Staročeško Limun i Staročeško Grejp predstavljaju kombinaciju lager piva i soka od limuna i grejpa za sve ljubitelje radlera.

Tržišno je ova pivovara najvećim dijelom koncentrirana na domicilno područje, Daruvar i okolicu, te županije u neposrednom okružju, ali se proizvodi mogu pronaći i u većini maloprodajnih lanaca diljem kontinentalne Hrvatske.

Od prije dvije godine Pivovara Daruvar nalazi se u vlasništvu Kufner Grupe te su u tom periodu provedena znatna ulaganja u tehnologiju i osvježavanje ponude.

“Sve to je Pivovari Daruvar donijelo visok rast prodaje u 2011., a i ova godina napreduje prema planovima. Trenutni udio u realizaciji pivovara je blizu 2% udjela”, pojašnjava Lucija Gluščević, direktorica marketinga.