Protiv predloženog plana restrukturiranja bili su predstavnici Ministarstva financija, najvećeg vjerovnika Mirne

U postupku predstečajne nagodbe nad Mirnom na ročištu u četvrtak odbijen je plan restrukturiranja te tvrtke, a protiv njega su bili predstavnici Ministarstva financija, kao najveći vjerovnik Mirne. Tako ta rovinjska tvrtka za ulov i preradu ribe ide u stečaj.

Predstečajna nagodba nad Mirnom otvorena je u srpnju prošle godine, a utvrđena su dugovanja u iznosu od oko 37 milijuna kuna, od čega je najveći bio dug prema državi, oko 30 milijuna kuna. Novim planom financijskog i operativnog restrukturiranja Mirne bilo je uz ostalo predviđeno da država otpiše 60 posto svojih potraživanja, a da kao strateški partneri tvrtka Geneza i Grad Rovinj dokapitaliziraju Mirnu s oko 9 milijuna kuna, nakon čega bi u Mirni stekli 76,52 posto vlasništva.

Sindikat PPDIV-a zgrožen je time što je Ministarstvo financija glasovalo protiv predstečajne nagodbe za rovinjsku Mirnu. Situacija je apsurdna to više jer je Mirna trenutačno potpuno likvidna, kažu – radi maksimalnim kapacitetima u dvije smjene, 85 posto proizvoda izvozi i uredno podmiruje obveze.

“Mi ćemo doći u Zagreb, zajedno s radnicima Mirne i prosvjedovati ispred Ministarstva financija tražeći od ministra da se pronađe način da se poništi ovo ročište, da ako treba da se stvori novi plan predstečajne nagodbe i da kao takav onda bude usvojen, sve s ciljem da Mirna ne završi u stečaju”, izjavio je predsjednik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković.

“Proizvodnja u rovinjskoj tvornici za preradu ribe Mirni nastavit će se. Izjavio je to za Hrvatski radio predsjednik uprave Saša Krobot nakon što je postupak predstečajne nagodbe završio neuspjehom. Jako mi je žao što je Ministarstvo odbacilo predstečajnu nagodbu bez obrazloženja. Uprava je napravila sve da do ove situacije ne dođe i u predstečajnoj je nagodbi prihvatila jedinu pristiglu ponudu za strateškog partnera – ponudu Grada Rovinja i Geneze”, rekao je Krobot. (HRT)