Podravka domaćin konferencije Hrvatska kakvu trebamo

Nakon posjeta premijera Plenkovića proizvodnom pogonu u poslovnoj zoni Danica i uvodnih govora na otvaranju konferencije, uslijedila je panel diskusija u kojoj su vodeća imena hrvatskog gospodarstva upozorila da krizna vremena nisu ni izbliza iza nas

Podravka je bila domaćin konferenciji Hrvatska kakvu trebamo, koju već peti puta u Koprivnici suorganizira s Večernjim listom. Tim povodom poslovno sjedište kompanije, ali i proizvodni pogon Tvornice juha i Vegete posjetio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, priopćeno je iz koprivničke tvrtke.

Dodaje se kako su u pratnji bili Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede te Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja. Neposredno prije početka konferencije predsjednik Vlade i ministri razgledali su kompleks Poslovne zone Danica, s fokusom na sunčanu elektranu “Podravka – Danica” koja uskoro počinje s radom i najveća je integrirana sunčana elektrana u Hrvatskoj.

Početak konferencije, koja je uslijedila nakon posjeta Poslovnoj zoni Danica, uvodnom prezentacijom označila je predsjednica Uprave Podravke, osvrnuvši se na neke od najvažnijih investicija koje je kompanija realizirala u ovoj godini, a u sklopu lani započetog snažnog investicijskog ciklusa.

“Tema današnjih razgovora su izazovna vremena, a mi u Podravki mislimo da je Hrvatska kakvu trebamo Hrvatska u kojoj svatko od nas čini sve što može kako bi svojim radom doprinijeli razvoju društva i poboljšanju standarda hrvatskih građana. Podravka i u ovim izazovnim vremenima nastavlja razvijati svoje poslovanje i kontinuirano radi na tome da naši rezultati budu što bolji, a naši proizvodi još kvalitetniji. Ponosni smo na naš snažan investicijski ciklus koji je ove godine u punom zamahu, a kojim ujedno obilježavamo 75. godišnjicu poslovanja. Ulažemo u poboljšanje uvjeta rada naših zaposlenika, moderniziramo proizvodnju novim linijama i digitalizacijom, jačamo našu energetsku i sirovinsku samodostatnost”, rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić predstavljajući neke od investicija vrijedne više od 320 milijuna kuna.

Prisutnima se potom obratio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Govorio je o problemima s kojima se svi suočavamo u kontekstu krize, ali i o ciljevima kojima se Vlada vodi ne bi li hrvatsko gospodarstvo zadržala u ispravnom smjeru. Isto tako, osvrnuo se i na veliku Podravkinu obljetnicu i pohvalio investicijski ciklus.

“Veliko mi je zadovoljstvo čestitati 75 godina rada Podravki, svim njenim radnicama i radnicima, svima koji su utkali svoj radni vijek i svoje živote u kompaniju koja je identitetski vezana i za grad Koprivnicu, cijelu Podravinu i Koprivničko-križevačku županiju. Mislim da su ova najnovija postignuća itekako pozitivna i ohrabrujuća, i kada je riječ o ulaganjima u obnovljive izvore energije i o investicijama u nove proizvodne pogone, ali i o zaposlenosti koja se ostvaruje u Koprivnici”, rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Završni dio konferencije bila je panel diskusija naziva “Pokretači gospodarstva u vrijeme krize – kakva nas budućnost očekuje?” Uz predsjednicu Uprave Podravke, sudionici su bili ministar Davor Filipović, Emil Tedeschi, predsjednik Atlantic grupe, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a i Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave ENNA grupe. Sudionici rasprave zaključili smo kako smo suočeni s velikom krizom za koju još uvijek ne možemo reći koliko će trajati i što nam donosi u sljedećoj godini.

U okolnostima velike neizvjesnosti sve su kompanije suočene s izazovom planiranja poslovanja za sljedeću godinu i nužno moraju ostati spremne na nove prilagodbe. Gospodarstvenici su izrazili nadu da će Vlada unutar daljnje pomoći gospodarstvu u nošenju s kriznim izazovima smanjiti porezno opterećenje rada kako bi pomogla u daljnjem jačanju konkurentnosti hrvatskih kompanija i prevladavanju jednog od najvećih izazova s kojima je suočeno gospodarstvo – nedostatka kvalitetne radne snage, zaključuje se u priopćenju iz Podravke.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakTOMRA tehnologija u Apfel Supermarket Gastro centru i veleprodaji pića
Sljedeći članakVino – Stabilan prodajni trend