Za ovogodišnju nagradu Effie bori se 35 agencija i 25 oglašivača

Zatvorene su prijave projekata za sedmo hrvatsko izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie, koje nagrađuje najznačajnija postignuća u tržišnim komunikacijama u segmentima učinkovitosti i strateškog promišljanja marketinških kampanja, za koju se ove godine bori 35 agencija i 25 oglašivača. Iz HURA-e, organizatora natjecanja, izrazili su zadovoljstvo i ovogodišnjim brojem od 36 prijavljenih projekata.

effie nagrada-midiZa ovogodišnju nagradu Prijavljeni projekti borit će se za Effie nagradu u sedam kategorija. Konkurencija je najveća u kategorijama “Telekomunikacijskih usluga” i “Pića” gdje je prijavljen najveći broj projekata po kategoriji, ukupno 9, a slijede kategorije “Financije i osiguravajuće usluge” i “Hrana”, s po 5 prijavljenih projekata.

“Zadovoljni smo ovogodišnjim brojem prijavljenih agencija, oglašivača te u konačnici ukupnim brojem projekata. S obzirom na broj prijava i ovogodišnje natjecanje Effie pružit će kvalitetnu borbu i priliku prijavljenima da pokažu kako su postavljenim strategijama tržišne komunikacije postigli izvrsne rezultate. Sudeći po prijavljenim projektima još jednu godinu za redom imat ćemo efikasnu razmjenu izvrsnih marketinških ideja i znanja”, izjavio je Kristijan Gregorić iz Francka, predsjednik žirija natjecanja.

Članovi ovogodišnjeg žirija su: Kristijan Gregorić (Franck) – predsjednik žirija, Dina Dretvić (Imago), Almir Okanović (BBDO), Maro Pitarević (Real grupa), Ivan Tanić (Bruketa&Žinić OM), Bianka Stojanov (McCann), Sanja Đekić (Mediacom), Anamarija Horaček (Unex media), Hajdi Ćenan (DRAP), Kristina Črep (Valicon), Ante Šalinović (Ipsos Puls), Vesna Vlahović Dašić (Coca-Cola), Sanja Milinović (Hrvatski Telekom), Nina Pentek (Erste banka), Marija Jakeljić (Carlsberg), Darko Ivančević (Zagrebačka pivovara), Marijana Prpić (Google), Gordana Periškić (Podravka), Ivana Galić (Nova TV), Jerko Matulović (Atlantic grupa).

Dobitnici Effie nagrada bit će proglašeni na dodjeli nagrada koja će se održati u sklopu Dana komunikacija, najvažnije strukovne marketinške manifestacije u Hrvatskoj, koja se održava od 14. do 17. travnja 2016. u hotelu Lone u Rovinju.

Hrvatsko izdanje Effie natjecanja organizira HURA (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) prema svjetskoj licenci Effie Worldwide organizacije. Effie nagrade dodjeljuju se od 1968. godine na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie), te na nacionalnim natjecanjima u preko 40 zemalja diljem svijeta, kojima se 2009. godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti.

Cijene kotizacija za sudionike Dana komunikacija: Za članove HURA-e, IAB-a i HUOJ-a te klijente agencija HURA-e cijena kotizacije za sudjelovanje na festivalu uz tri noćenja u luksuznom hotelu Lone iznosi 2,311.00 kuna.

U ponudi su i paketi 5+2 i 10+5 kotizacija uz 20% popusta na smještaj u hotelu Lone. Svi zainteresirani sudionici koji se odluče na smještaj u hotelu Lone ostvarit će značajan popust na cijene kotizacija.

Prethodni članakBiH pivari: Povećanje trošarina guši domaću proizvodnju
Sljedeći članakS Dolcela pudingom na koncert Enriquea Iglesiasa