TOMRA tehnologija u Apfel Supermarket Gastro centru i veleprodaji pića

U Supermarket Gastro centru Apfela instaliran je uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost

Apfel je osnovan 1996. godine s idejom da olakša i ubrza nabavu hrane i pića hotelima, restoranima i kafićima. Vrlo brzo tvrtka je proširila ponudu na uvoz i prodaju ugostiteljske opreme, sitnog inventara te stolova i stolica, čime je na jednom mjestu obuhvatila sve potrebno za opremanje ugostiteljskih objekata i pojednostavila poslovanje svojim partnerima. Godine 1999. Apfel prelazi u svoju zgradu na današnjoj adresi u Makarskoj, a 2007. prostor se proširuje na izložbeno-prodajni kompleks od 3.000 četvornih metara. Tri godine kasnije tvrtka seli prodaju i distribuciju hrane u svoj novi Supermarket Gastro centar na 1.100 četvornih metara prodajnog i distributivnog prostora.

Početkom 2017. godine, sukladno zahtjevima tržišta, u Splitu otvara prodajno-izložbeni salon ugostiteljske opreme, sitnog inventara, stolova i stolica. Tvrtka zapošljava 130 stalnih, a tijekom sezone do 200 radnika. U tvrtki ističu kako drže vodeću poziciju u distribuciji hrane i pića na Makarskoj rivijeri, dok se opremanjem ugostiteljskih objekata bave na području cijele Hrvatske.

Apfel u svom poslovanju slijedi načela održivosti dajući svoj doprinos zaštiti okoliša i društvene zajednice, a zadnja investicija koja unaprjeđuje održivost poslovanja tvrtke rezultat je suradnje s tvrtkom Tomra Systems, vodećim proizvođačem i konzultantom u rješavanju automatiziranog prijema ambalaže. Naime, u Supermarket Gastro centru Apfela instaliran je uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost.

Uređaj je uvijek pri ruci kupcima pa je povrat ambalaže brz i jednostavan, nakon čega kupci mogu obaviti ugodnu kupovinu u poslovnici. Uređaj preuzima, razvrstava, lomi/preša PET & ALU i odlaže ambalažu u odvojene spremnike/vreće od FZOEU, dok se staklo odvaja na poseban spremnik upravljan foto ćelijom/senzorom. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavi brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine. Važno je podsjetiti da za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2022. godini trgovac ostvaruje naknadu od 0,05 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,18 kuna po jedinici ambalaže. Uz ostale neizravne benefite, koji se očituju u većem zadovoljstvu kupaca zbog šire palete usluga te bolje produktivnosti djelatnika koji se u potpunosti mogu posvetiti prodaji, sama manipulativna naknada izravni je materijalni benefit koji u perspektivi osigurava povrat investicije i rast poslovanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakZaposlenicima su najvažniji međuljudski odnosi na radnom mjestu
Sljedeći članakPodravka domaćin konferencije Hrvatska kakvu trebamo