VijestiZemljaPodravka Grupa ostvarila 15,4 posto veću neto dobit

Podravka Grupa ostvarila 15,4 posto veću neto dobit

Podravka Grupa u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila je neto dobti od 161,6 milijuna kuna, što je za 15,4 posto više u odnosu na godinu ranije, priopćeno je iz koprivničke prehrambene kompanije.

Kako ističu, rast prodaje organskog asortimana uz istovremenu kontrolu operativnih troškova rezultirao je rastom profitabilnosti.

Prihodi od prodaje u tom su razdoblju uvećani za 105,8 milijuna kuna ili 4,9 posto, na 2,25 milijardi kuna, na što je utjecao rast prihoda u oba poslovna segmenta, Prehrane i Farmaceutike.

Segment Prehrane ostvario je 1,76 milijardi kuna prihoda od prodaje što predstavlja povećanje od 70,7 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu. Farmaceutika je, pak, ostvarila je 490,3 milijuna kuna prihoda od prodaje, što predstavlja rast od 35,1 milijuna kuna u odnosu na godinu ranije.

Po regijama, najveći rast prodaje, za 68,5 milijuna kuna, ostvaren je u Adria regiji, potom u regiji Centralna Europa, za 30,4 milijuna kuna te u regiji Istočna Europa, za 5,6 milijuna kuna dok je regija Zapadna Europa i prekooceanske zemlje ostvarila 3,6 milijuna kuna rasta prihoda od prodaje u odnosu na godinu ranije.

Kada je riječ o procjeni utjecaja budućih trendova na cjelokupno poslovanje Grupe u 2020. godini, u ovome trenutku vrlo teško je procijeniti, s obzirom na nepoznanicu razvoja situacije proglašene pandemije. U svakom slučaju, kompanija će biti spremna odgovoriti na razne izazove koji je moguće očekuju u idućem razdoblju, kaže se u priopćenju.

“Unatoč brojnim negativnim utjecajima na ukupno gospodarstvo uzrokovanim bolesti COVID-19, uspjeli smo brzom transformacijom poslovanja odgovoriti na razne izazove te ostvariti rezultate na koje svi zajedno moramo biti ponosni. Razdoblje koje je pred nama biti će vrlo zahtjevno i izazovno, međutim vjerujemo kako ćemo unatoč tome nastaviti s pozitivnim razvojem našeg poslovanja”, istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke prilikom objave rezultata poslovanja.

Nadzorni odbor Podravke na sjednici potvrdio je nerevidirane rezultate poslovanja grupe za prvo polugodište te izrazio veliko zadovoljstvo i podršku svim naporima koji su učinjeni kako bi kompanija i u ovim otežanim uvjetima poslovanja prouzrokovanim utjecajem bolesti COVID-19 nastavila s ostvarenjem pozitivnih pokazatelja na gotovo svim razinama poslovanja. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...