podravka-cajna-pastetaU Podravkinom asortimanu pašteta postoje Čajna, Jetrena, Pileća, Kokošja, Juneća te nova Pikant pašteta.

Kako je hrvatsko tržište tradicionalno opredijeljeno za Jetrenu i Čajnu paštetu, tako se i u Podravci one izdvajaju po prodaji, međutim prednjači Kokošja pašteta 135 g koja na tržištu egzistira već dugi niz godina, dok je novi okus Pikant paštete izazvao veliki interes kod potrošača.

Pakiranja su raznovrsna: limenka 100 g i 135 g te alu-seal ambalaža za 30 i 50 g. Podravkine paštete potrošači mogu pronaći u svim značajnijim trgovačkim lancima, a iz tvrtke ističu da zauzimaju treću poziciju na hrvatskom tržištu mesnih pašteta.

Njihovi proizvodi u zadnjih godinu dana doživjeli su značajne promjene: u suradnji s vrhunskim, profesionalnim kuharima unaprijeđene su recepture svih pašteta i lansiran novi Pikant okus. Nove recepture ocijenjene su na nezavisnom tržišnom istraživanju kao paštete s najboljim okusom na tržištu Hrvatske.

Nove Podravkine paštete dobile su preporuku i od strane kuharskih akademika Hrvatskog kuharskog saveza, što dovoljno govori o njihovoj novoj kvaliteti.

Uz promjenu receptura, nove Podravkine paštete imaju i novi atraktivan dizajn – jarko crvenu Podravkinu boju i jasno vidljive lentice živopisnih, ljetnih boja koje simboliziraju pojedini okus.

Time su Podravkine paštete dobile osvježen, moderniji izgled koji je lako uočljiv potrošačima na policama trgovina.

“U tijeku je TV kampanja koja komunicira novitete, tj. izmijenjen i poboljšan okus pašteta te novi proizvod u asortimanu, Pikant paštetu”, navodi Dijana Jendrašinkin iz Podravke.

Tijekom ljetnih mjeseci na paštetama su još u planu i aktivnosti u trgovini – akcijske cijene i promo-pakiranja kod pojedinih trgovačkih lanaca.