U sklopu programa zbrinjavanja viška radnika Podravka povećava iznos stimulativne otpremnine s 3000 kuna na 4500 kuna za svaku godinu radnog staža, priopćeno je iz koprivničke prehrambene tvrtke.

Odlučila je tako Uprava Podravke nakon današnjeg sastanka s predstavnicima sindikata i Radničkog vijeća Podravke.

Stimulativne otpremnine namijenjene su za sve zainteresirane radnike koji na taj način, a u sklopu programa restrukturiranja poslovanja, žele napustiti kompaniju.

“Nakon povratnih informacija od naših radnika zainteresiranih za odlazak iz kompanije uz stimulativne otpremnine, a razumijevajući njihove potrebe i trenutnu situaciju, te danas održanog, vrlo konstruktivnog sastanka s predstavnicima sindikata u Podravki, donijeli smo odluku da se iznos stimulativnih otpremnina poveća za 50 posto. Želja nam je da ovim činom našim radnicima osiguramo zadovoljavajuće otpremnine, vodeći pritom računa o mogućem utjecaju na poslovni rezultat naše kompanije”, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Iz Podravke navode kako je odluka o zbrinjavanju viška zaposlenika uz stimulativne otpremnine nastavak procesa restrukturiranja u kompaniji s ciljem optimizacije troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja te održivosti radnih mjesta i dugoročne konkurentnosti Podravke na domaćem i stranim tržištima.

“U sindikatu PPDIV-a Podravke pozdravljamo ovakvu odluku Uprave Podravke jer je njome iskazala socijalnu odgovornost prema radnicima, naravno u financijskim okvirima u kojima je to u ovome trenutku bilo moguće. Svjesni smo da je Podravka na prekretnici u kojoj je nužno provesti restrukturiranje te smo zadovoljni da je Uprava pronašla način za dodatno stimuliranje radnika obuhvaćenih ovim programom”, izjavila je nakon održanog sastanka s Upravom Podravke Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a, najbrojnijeg sindikata zastupljenog u Podravci.