20.9 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:54
VijestiZemljaPodravka smanjuje broj proizvoda u proizvodnom programu

Podravka smanjuje broj proizvoda u proizvodnom programu

Uprava Podravke d.d. donijela je odluku o smanjenju broja proizvoda u proizvodnom programu, izvijestili su iz tvrtke.

Sukladno toj odluci reducirat će se oko 660 proizvoda koji su do sada bili prisutni na raznim tržištima, ali nisu donosili očekivani pozitivan efekt. Radi se o proizvodima čija je ukupna godišnja prodaja iznosila u 2011. godini oko 11,5 milijuna kuna, što će imati pozitivan utjecaj na bruto maržu u iznosu od 1,2 milijuna kuna, ističe se u priopćenju.

Istovremeno, Uprava Podravke donijela je i odluku o procesu restrukturiranja pekarskog programa radi smanjenja troškova proizvodnje i poboljšanja profitabilnosti.

Pritom ističu kako je riječ o nastavku procesa racionalizacije poslovanja i povećanja efikasnosti, što u sadašnjem razdoblju smatraju najvažnijim prioritetom Uprave Podravke.

Ujedno, radi se na usmjeravanju poslovanja na ključne kategorije, proizvode i tržišta na kojima Podravka želi nastaviti profitabilan rast, zaključuje se u priopćenju.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...