Prehrambena kompanija Podravka odlučila je 110 mladih radnika zaposliti na neodređeno vrijeme jer je, kako navode iz tvrtke, svjesna da su zadovoljni zaposlenici ključ uspjeha u postizanju odličnih operativnih rezultata i proizvodnji izvrsnih proizvoda. Uprava Podravke nedavno je, kako bi unaprijedila prava i položaj svojih radnika, započela pregovore sa sindikatima zastupljenima u Grupi Podravka oko izmjena i dopuna kolektivnog ugovora.

“Ponosni smo što smo danas potpisali ugovore sa 110 naših zaposlenika koji su svojim dosadašnjim radom pokazali visok stupanj samostalnosti i odgovornosti u radu, savjesno izvršavali svoje radne zadatke te se prema kolegama i suradnicima odnosili kolegijalno i s poštovanjem. Zadovoljan i motiviran zaposlenik svojim angažmanom na radnom mjestu kompaniji višestruko vraća uloženo i zato nam je drago da smo nagrađivanjem njihovog angažmana današnjim činom dodatno doprinijeli njihovoj motivaciji. Slijedi nam nastavak konstruktivnih kolektivnih pregovora sa sindikatima kako bi i preostalim radnicima Grupe Podravka isto tako unaprijedili njihova stečena materijalna prava”, istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave tvrtke, prilikom uručivanja ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Najveći dio novih ugovora potpisan je s radnicima u Proizvodnji, ali i radnicima u drugim poslovnim cjelinama kao što su Logistika, Prodaja, Poslovni programi te korporativne funkcije.