nestle-iaaf-atletika-za-djecuNestlé će tijekom narednih pet godina sponzorirati jedan od najvećih programa za razvoj sporta za mlade “Atletika za djecu”

Putem programa “Atletika za djecu” Međunarodnog saveza atletskih federacija (IAAF) prehrambena kompanija Nestlé nastavlja promovirati zdrav način života, bavljenje sportom kao i obrazovanje o pravilnoj prehrani, izvijestili su danas iz švicarske kompanije.

“Ugled u svijetu koji Nestlé uživa kad su u pitanju prehrana, zdravlje i zdrav život pomoći će osigurati da se središnji ciljevi programa ‘Atletika za djecu’ lakše ostvare i ojačaju”, izjavio je Lamine Diack, predsjednik IAAF-a te dodao kako ovo sponzorstvo omogućuje sportašima da dopru do djece i da ih ohrabre da zdravije žive svoj život.

Program “Atletika za djecu” IAAF-a nastao je 2005. godine i do sada je u njemu sudjelovalo više od 1,5 milijun djece. Uz pomoć tvrtke Nestlé, IAAF planira proširiti postojeće ili kreirati nove atletske programe. Također, suradnja će omogućiti dodatnu edukaciju i za trenere atletike i predavače, navodi se u priopćenju.

Nestlé Hrvatska surađivao je s Hrvatskim atletskim savezom od 2006. godine u okviru projekta Nestlé školska atletska liga. Do 2011. više od 15.500 malih atletičara u dobi od 9 do 12 godina prošlo je kroz ovaj program te je 2011. ova inicijativa prerasla u projekt “Vrtim zdravi film” s naglaskom na edukaciju osnovnoškolske djece o važnosti pravilne prehrane i bavljenja sportom.

“Vrtim zdravi film” dio je globalne Nestlé inicijative pod nazivom Healthy Kids, a pokrenut je prošle godine u suradnji s Hrvatskim školskim športskim savezom te je u pilot godini obuhvatio 515  učenika sedmih razreda iz sedam osnovnih škola u Hrvatskoj, navode iz Nestléa.

“Drago nam je da smo u prilici ostvariti petogodišnju suradnju s IAAF-om”, izjavila  je Janet Voûte, potpredsjednica tvrtke Nestlé zadužena za komunikacije. “Vjerujemo da će suradnja s IAAF-om u programu ‘Atletika za djecu’ unaprijediti globalnu inicijativu ‘Healthy Kids’ koja za cilj ima promovirati zdravu prehranu, zdravlje i zdrav način života kod djece svih uzrasta diljem svijeta”, dodala je.