Radionica o dizajnu vizualnih komunikacija po principu “Kompliciraj jednostavno”

U ponedjeljak, 10. studenog 2014., održat će se treća radionica četvrte sezone HOWtoWOW akademije na kojoj će poznati beogradski dizajner Slavimir Stojanović govoriti o svom pristupu vizualnim komunikacijama koji se temelji na motu “Kompliciraj jednostavno”.

Polaznici ove praktične radionice o dizajnu bavit će se razvojem ovakvog načina kreiranja te će imati priliku iz potpuno nove perspektive osmisliti, oblikovati i dizajnirati logotip, kazališni plakat ili reklamni oglas.

“Kompliciraj jednostavno” Stojanovićev je životni moto kojim oslobađa novu dimenziju kreativnosti za koju kaže da je primjenjiva u svakodnevnom kreiranju vizualnih komunikacija. On će polaznicima ove radionice o dizajnu predstaviti primjere iz svog tridesetogodišnjeg rada kako bi ih inspirirao u kreiranju vlastitih dizajnerskih rješenja. Osim vizualnog identiteta i autorske interpretacije umjetničkog djela polaznici će se susresti i s prodajnim aspektom vizualnog komuniciranja.

Slavimir Stojanović osnivač je lifestyle brenda FUTRO, kreativni direktor u agenciji Communis DDB Beograd, partner u branding agenciji Designis i gostujući profesor na NOVA Academy of Arts u Beogradu.

U svojoj se izuzetno bogatoj karijeri bavio tipografijom, oglašavanjem, dizajnom, produkt dizajnom, pop kulturom i umjetnošću. Za svoje je projekte iz područja dizajna i oglašavanja primio više od 300 međunarodnih nagrada i priznanja, a njegovi su radovi dio postava muzeja plakata u Hamburgu, Varšavi i Parizu.

O njegovu su radu pisali brojni svjetski časopisi kao što su Graphis, Print, Communication Arts, Creative Review, Computer Arts, Web Design i mnogi drugi. Uvršten je u knjigu New Masters of Poster Design u izdanju američkog Rockporta kao i u prestižnu Taschenovu knjigu Contemporary Graphic Design.