Podravka dobitnik certifikata Poslodavac Partner

Podravka je zahvaljujući uspješno izgrađenom sustavu upravljanja zaposlenicima nagrađena certifikatom Poslodavac Partner.

Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje tvrtka Selectio, vodeća savjetnička kuća u području upravljanja ljudskim resursima, a procese kompanija uključenih u projekt certifikata prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Iz Podravke navode kako je detaljnom analizom procesa upravljanja ljudskim resursima i usporedbom s drugim organizacijama, utvrđeno kako je tvrtka zadovoljila visoke standarde kvalitete ovog certifikata, a svojim uspješnim pristupom u upravljanju ljudskim resursima pokazala se kao poželjan poslodavac i poslovni partner.

Zvonimiru Mršiću, predsjedniku Uprave Podravke certifikat je uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio.

Na svečanoj dodjeli certifikata na kojoj je prisustvovao cijeli menadžment Podravke, stručni ocjenjivački tim je prezentirao rezultate analize pet područja upravljanja zaposlenicima: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima.

Podravka je zadovoljila visoke standarde u svih pet područja te je najviše ocijenjena u području Regrutiranja i selekcije zahvaljujući transparentnim procedurama zapošljavanja te programu za zapošljavanje pripravnika “SHAPE your future with a hearth”.

“Ovaj certifikat dokaz je da razvijamo i implementiramo sve one procese koji nam osiguraju da privlačimo najbolje ljude te nam omogućavaju i dalje razvijati postojeće zaposlenike te na taj način doprinosimo rastu i razvoju kompanije. Vjerujem u tvrdnju da se način na koji tvrtka tretira svoje zaposlenike odražava i na način kako će oni tretirati svoje kupce ili klijente te nam je stoga vrlo važno da osiguramo sve uvjete da u konačnici naši kupci i potrošači budu zadovoljni. Znamo da svaki naš zaposlenik na neki način osigurava kvalitetu naših proizvoda i osigurava rast naše kompanije. Naši zaposlenici ključni su za ostvarenje vizije kompanije, a to čine svakodnevno živeći naše vrijednosti”, izjavila je Jasenka Maltarić Dujnić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Grupe Podravka.

Aleksandar Zemunić je istaknuo kako je Podravka kompanija koja se ističe inovativnim projektima u području upravljanja zaposlenicima.

“Vrijedi istaknuti projekt ‘SHAPE your future with a hearth’ te program ‘Znamo, dijelimo, rastemo’ kroz koji zaposlenici dijele znanje sa svojim kolegama, centre procjene kroz koje zaposlenici razvijaju svoje kompetencije i planiraju karijeru, razvijen sustav e-učenja koji se aktivno koristi te intenzivno promoviranje vrijednosti kompanije kroz brojne kanale komunikacije. Zahvaljujući cjelovitoj i strateškoj primjeni najsuvremenijih praksi upravljanja zaposlenicima Podravka je zaslužila status Poslodavac Partner”, izjavio je Zemunić.

Prethodni članakPoznati beogradski dizajner Slavimir Stojanović na HOWtoWOW akademiji
Sljedeći članakAgrokor demantirao da je od slovenskih dobavljača tražio 10% prometa