Transportno-logistička kompanija RALU logistika u kupnju 90 najmodernijih tegljača MAN TGX ekološke klase Euro 6 uložila je više od 50 milijuna kuna.

U ime RALU logistike tegljače je od direktora MAN Importera Hrvatska Velimira Marovića preuzeo predsjednik Uprave Zvonimir Šćurec istaknuvši tom prilikom kako ova investicija predstavlja jednu od najvećih transakcija ovog tipa u regiji kao i da je veći dio voznog parka obnovljen nakon samo četiri godine, po uzoru na najviše europske standarde upravljanja voznim parkom i znatno ranije od prosjeka u regiji.

Tegljače će koristiti podružnice RALU logistike u Hrvatskoj i Srbiji, prvenstveno za potrebe transportnih operacija na širem području Europe.

“RALU od samih početaka odlično surađuje s MAN-om i potpisivanje ovog ugovora potvrda je i posljedica dugogodišnjeg partnerskog odnosa. Kupnja novih tegljača, najviše klase, dokaz je održanja najviše razine kvalitete vozila kao jednog od preduvjeta za osiguranje najviše kvalitete usluge za svoje klijente. RALU logistika je fokusirana na prijevoz visokovrijednih roba koje zahtijevaju posebne temperaturne režime, odnosno poslovanje s klijentima industrija koje imaju vrlo visoke sigurnosne i kvalitativne kriterije koje je s ovakvim vozilima apsolutno moguće ispuniti”, rekao je Šćurec.

Inače, ugovor o kupnji vozila koji je potpisan prije nekog vremena, uz predsjednika Uprave RALU logistike Zvonimira Šćureca potpisao i vlasnik kompanije Luka Rajić, dok je uz izvršne direktore MAN Importer Hrvatska Velimira Marovića i MAN Importer Srbija Aleksandra Ćosovića, u ime MAN Truck&Bus AG ugovor potpisao i viši potpredsjednik Josef Sindl koji je za ovu priliku prvi put doputovao u Hrvatsku što govori o važnosti ovog posla za obje tvrtke.