Dragutin Drk (Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL)

Dragutin Drk, generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, iznenada je preminuo u ponedjeljak, 8. veljače. Kako su izvijestili iz tvrtke, na čelu Vindije gospodin Drk proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada.

Dragutin Drk rođen je 1937. godine u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. Zaposlio se 1961. u Gradskoj mljekari Varaždin (kasnija Vindija), na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad studira ekonomiju.

Direktorom postaje 1965., a na čelu Vindije bio je do smrti.

Bio je većinski vlasnik i jedini član Uprave Vindije.

Od 1993. do 1996. bio je član varaždinskog gradskog vijeća a od 1997. do 2000. zamjenik gradonačelnika.

Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike. Dragutin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!