Pivovara Molson Coors, uglavnom zbog ograničenja rada trgovina u Europi i Kanadi izazvanih pandemijom koronavirusa, u četvrtom je tromjesečju financijske godine zabilježila pad prihoda od 7,7 posto na 2,3 milijarde dolara. Tvrtka je priopćila da su prihodi smanjeni za 8,3 posto na osnovi stalnih cijena.

U Sjedinjenim Američkim Državama, njihovom najvećem tržištu, neto prodaja porasla je za 1,9 posto što je djelomično nadoknadilo pad u Europi i Kanadi.

Unatoč smanjenju prihoda, tvrtka je najavila veliki napredak u provođenju plana oporavka. Cilj je potaknuti dugoročni rast prihoda i EBITDA-e (dobiti prije kamata, poreza i amortizacije).

“Zahvaljujući planu oporavka predstavljenom u listopadu 2019. godine, naša se tvrtka uspješno borila s teškoćama u 2020. godini”, komentirao je Gavin Hattersley, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Molson Coors. “I u drugoj polovini 2020. oslonili smo se na naše temeljne vrijednosti te iskoračili i dalje od proizvodnje piva”, dodao je.

Cjelogodišnji prihodi Molson Coorsa pali su 8,7 posto na 9,65 milijardi dolara. Prodaja na temelju stalnih cijena također je pala 8,7 posto.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!