Prihodi Tetra Pak grupe 8,8 milijardi eura

Tetra Pak je 2008. isporučio rekordnih 141 milijardu pakiranja vodećim svjetskim proizvođačima hrane i pića

Tetra Pak, vodeća svjetska tvrtka u obradi hrane i rješenjima za pakiranje, objavila je neto prihode od prodaje za 2008. godinu u iznosu od 8,8 milijardi eura, što je za 5 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije.

Prihodi od prodaje poslovne jedinice Packaging Solutions lani su dostigli 7,8 milijardi eura, što je za 4,5 posto više nego u 2007. godini, dok su prihodi od prodaje poslovne jedinice Processing Solutions u istovremeno porasli za 9,3 posto, na 949 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Tetra Pak je 2008. isporučio rekordnih 141 milijardu pakiranja vodećim svjetskim proizvođačima hrane i pića, omogućivši tako isporuku preko 70,6 milijardi litara mlijeka, sokova, voća i ostalih proizvoda potrošačima, što je za 3 posto više od broja napitaka u Tetra Pakovim kartonima konzumiranih tijekom 2007. godine.

Glavni izvršni direktor tvrtke Dennis Jonsson istaknuo je kako Tetra Pak i u ovim teškim vremenima za gospodarstvo radi na poboljšanju kvalitete i operativne učinkovitosti što bi, po njegovim riječima, trebalo osigurati konkurentnost tvrtke u nadolazećem periodu.

Ujedno, najavljeni su planovi za ulaganje u izgradnju suvremene tvornice za proizvodnju ambalaže u Pakistanu, te u novu opremu u Brazilu i Italiji s ciljem povećanja proizvodnje.