VijestiSvijetProbanka prodala udjel u Pivovarni Laško

Probanka prodala udjel u Pivovarni Laško

Nakon što je u utorak svoj udio u Pivovarni Laško prodala Gorenjska banka, to je prekjučer učinila i Probanka. Tijekom tjedna oko 11% Laškoga dobilo je nove vlasnike.

Podsjetimo, Probanka je u kolovozu 2009. otkupila 443.499 dionica Pivovarne Laško, što je tada predstavljalo 5,07-postotni udio dionica i glasačkih prava u tom društvu.

Jučer je Probanka prodala 4,85% te pivovarske tvrtke, dok će ostatak vrijednosnih papira, prema izvješću slovenskih Financa vlasnik preuzeti danas.

Oko trećine dionica kupit će fond KD, dok je ostatak predviđen stranoj burzovnoj kući Alta. Uoči posla s nekadašnjim dioničarom Probankom, najviše dionica 1,24 posto cjelokupnog izdatka Laškog, kupila je inozemna Skandinavska Enskilda Banken i Publikuma (1,12 posto), Zveze bank Celovec (dobar postotak), te slab postotak KD Fondovi, SOP i klijenti Zagrebačke banke.

Od 22. rujna dionica je porasla tek sedam posto – za dionicu je potrebno izdvojiti 22,2 eura. (SEEbiz.eu)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...