Procter & Gamble radi s Goldman Sachsom na istraživanju mogućnosti prodaje svog poslovanja Wella proizvoda za njegu kose koja bi mogla biti vrijedna oko 7 milijardi dolara, kazali su izvori upoznati s tim pitanjem za Reuters, čime najveći svjetski proizvođač potrošačkih proizvoda želi pojednostaviti svoje poslovanje.

P&G istražuje sve opcije za svoju jedinicu, koji uključuje profesionalno i trgovačko poslovanje. To može dovesti do prodaje cjeline ili dijelova, rekao je izvor, upozoravajući da konačna odluka nije donesena.

Glasnogovornik P&G-a je rekao da društvo ne može komentirati glasine ili spekulacije. Goldman Sachs nije odmah bio dostupan za komentar. P&G, sa sjedištem u Cincinnatiju, najavio je u kolovozu da će odbaciti 80 do 100 spororastućih linija proizvoda kako bi se fokusirao na oko 80 brendova kao što su Tide deterdženti za pranje rublja i Pampers pelene koje generiraju većinu njegovog profita i prihoda.

U studenome je P&G najavio prodaju i svoje jedinice Duracell baterija Berkshire Hathawayu Warrena Buffetta, a već je prodao većinu svog poslovanja s hranom za kućne ljubimce Marsu i Spectrum Brand Holdingsu. (SEEbiz.eu)