Iz koncerna Agrokor izvijestili su u utorak o promjenama u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini (BiH) – dosadašnji direktor Konzuma d.o.o. Sarajevo Tomislav Bagić i dvoje izvršnih direktora vraćaju u Hrvatsku, a novi direktor postaje Nihad Imširović.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber u utorak su u Konzumu d.o.o. Sarajevo održali niz sastanaka s menadžmentom te Agrokorove kompanije, na kojima su prezentirali promjene u menadžmentu Konzuma u BiH usmjerene na daljnje jačanje i razvoj poslovanja, izvijestili su iz Agrokora.

U dogovoru s izvanrednom upravom, dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić vraćaju se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sustava Agrokor, a novi direktor postaje Nihad Imširović.

Nihad Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas d.d., Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine. On je već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini. Od 2012. do 2016. godine bio je direktor Zvijezde d.o.o. Sarajevo, a u razdoblju od 2007. do 2012. godine bio je na poziciji direktora sektora veleprodaje i logistike u Konzumu Sarajevo. Prije toga je menadžerske poslove obavljao i u Sarajevskoj pivari d.d. Sarajevo, gdje je bio izvršni direktor prodaje. Imširović je završio Ekonomski fakultet Sarajevo, Univerzitet Sarajevo smjer Međunarodni i unutrašnji marketing.

Imširović je na sjednici Nadzornog odbora Konzuma, održanoj u ponedjeljak, imenovan u Upravu, a po završetku primopredaje poslova postat će i službeno novi direktor kompanije. U daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja Konzuma u Bosni i Hercegovini, izvanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić, kojeg je za te poslove angažirala izvanredna uprava Agrokora, kaže se u priopćenju.

Povodom promjena u menadžmentu Konzuma u BiH Peruško je zahvalio Bagiću i njegovom timu “na predanom radu i očuvanju poslovanja Konzuma u BiH tijekom najveće krize sustava Agrokor i postupka izvanredne uprave”.

“Nakon postizanja nagodbe vjerovnika Agrokora u operativnim kompanijama, nastavljamo s unaprjeđivanjem poslovanja, što uključuje i rotacije menadžera unutar sustava sa svrhom jačanja menadžmenta u svim kompanijama. Kolege Tomislav Bagić, Tomislav Primorac i kolegica Kristina Alebić tako se vraćaju u Hrvatsku na druga radna mjesta unutar Agrokora, na kojima će, uvjeren sam kao i do sada u Konzumu, značajno doprinijeti poboljšanju poslovanja”, izjvio je Peruško.

Peruško: Stabilizirano poslovanje kompanija u BiH
Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško izvijestio je u utorak u Sarajevu predstavnike državne i vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine (BiH) o uspješnoj provedbi nagodbe o restrukturiranju koncerna te da je poslovanje kompanija u njegovom portfelju u BiH uspješno stabilizirano.

Kako je priopćeno iz resornog ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, povjerenik Peruško je izvijestio ministra Mirka Šarovića i premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se uspješno provodi nagodba te izrazio očekivanje da će se taj proces okončati do kraja ove godine, nakon što se riješe svi žalbeni zahtjevi Visokom trgovačkom sudu.

Peruško je također naveo da je u proteklom razdoblju uspješno provedeno restrukturiranje kompanija u vlasništvu tog hrvatskog koncerna koje djeluju na području BiH.

Ministar Šarović je ocijenio kako je najvažnije očuvati radna mjesta i osigurati nastavak plaćanja obveza dobavljačima. “Odljev radne snage ograničen je na maksimalno 10 posto, a stanje s podmirivanjem obveza prema dobavljačima je zadovoljavajuće, posebno kada je u pitanju Merkator”, rekao je Šarović. Po njegovim riječima, ukupan prihod Konzuma u BiH u prošloj godini bio je očekivano manji za 5 posto. (Hina)