Prosječna zagrebačka neto plaća za rujan iznosila je 6.314 kuna, što je 50 kuna ili nominalno 0,8 posto manje nego li je bio prosjek za kolovoz, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Na godišnjoj razini zagrebačka je neto plaća za ovogodišnji rujan bila veća 56 kuna, ili 0,9 posto nego li za rujan prošle godine.

Zagrebačka statistika prosječnu neto plaću veću od deset tisuća kuna za rujan ove godine registrirala je u dvije djelatnosti – upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem u iznosu od 11.427 kuna te u promidžbi (reklama i propaganda) i istraživanju tržišta od 10.467 kuna.

Nasuprot tomu nekoliko je djelatnosti iz prerađivačke industrije i administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti u kojima je neto za rujan bio tek nešto veći do tri tisuće kuna – u zaštitnim i istražnim djelatnostima 3.043 kune, uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 3.181 kunu, proizvodnji odjeće 3.209 kuna. (Lider / Hina)