Radnicima Podravke u prosincu uz plaću dodatnih 3.000 kuna

Radnicima društava Grupe Podravka u Hrvatskoj isplatit će se božićnica u vrijednosti od 1.500 kuna neto, pri čemu će iznos od 1.000 kuna biti isplaćen u novcu u prosincu s plaćom za studeni, dok će preostali iznos od 500 kuna radnici dobiti u obliku dara u naravi. Radnici će dobiti i godišnju nagradu od 1.500 kuna

Iz koprivničke prehrambene industrije Podravka u utorak su izvijestili da će radnicima uz plaću u prosincu biti isplaćeno dodatnih 3.000 kuna, od čega 1.500 kuna božićnice i 1.500 godišnje nagrade.

Radnicima društava Grupe Podravka u Hrvatskoj isplatit će se božićnica u vrijednosti od 1.500 kuna neto, pri čemu će iznos od 1.000 kuna biti isplaćen u novcu u prosincu s plaćom za studeni, dok će preostali iznos od 500 kuna radnici dobiti u obliku dara u naravi, navode iz Podravke.

Odluku o isplati božićnice donijeta je u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora za Grupu Podravka i u dogovoru sa sindikatima o načinu isplate jednokratnog dodatka na plaću prigodom Božića za 2018. godinu, ističe se u priopćenju.

Uprava Podravke donijela je i odluku o isplati godišnje nagrade radnicima za uspješno poslovanje u 2018. i to u vrijednosti od 1.500 kuna neto. Iznos od 1.000 kuna bit će isplaćen do 21. prosinca, a preostali dio nagrade u vrijednosti od 500 kuna radnici će dobiti također u obliku dara u naravi.

Godišnja nagrada isplaćuje se kao stimulacija za doprinos radnika ostvarenju ovogodišnjih poslovnih rezultata koji predstavljaju najbolji operativni rezultat u dugogodišnjoj povijesti Podravke, kažu iz te kompanije. Tako će radnici, kako navode, uz mjesečnu plaću u prosincu dodatno primiti ukupno 3.000 kuna neto.

“Ključ našeg uspjeha su upravo naši vrijedni zaposlenici koji uvijek nesebično svoj trud i znanje ulažu u razvoj, proizvodnju i plasman naših proizvoda i brandova na više od 60 tržišta diljem svijeta”, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar. Rekao je i kako se svako ulaganje u zaposlenike višestruko vraća kompaniji te kontinuirano rade na povećanju zadovoljstva naših zaposlenika.

“Da u tome uspijevamo, potvrđuju i nedavno uspješno završeni pregovori o izmjenama kolektivnog ugovora kojima smo značajno poboljšali materijala prava naših zaposlenika, te povijesno dobri poslovni rezultati ostvareni u ovoj godini“, istaknuo je Pucar.

Iz Podravke podsjećaju da s 1. siječnja 2019. započinje primjena izmijenjenog Kolektivnog ugovora Grupe Podravka čime se dodatno poboljšava materijalni status i prava radnika.

Među dogovorenim izmjenama je povećanje osnovice plaće na 1.880 kuna i fiksnog dodatka na 470 kuna, a isplaćivat će se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto. Također, poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju od 1.000 kuna neto u 3. mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu.

Povećat će se i iznosi jubilarnih nagrada te će se povećati i novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s dosadašnjih 2.500 na 3.000 kuna neto. Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto.

Iz Podravke napominju i kako je njihovim radnicima s najnižom plaćom ista već s 1. listopada povećana za oko 1.000 kuna neto. (Hina)

Prethodni članakOperativna dobit Agrokora u deset mjeseci 1,7 milijardi kuna
Sljedeći članakGin: Blagotvoran za dušu i tijelo