U prvoj godini poslovanja, putem internetske trgovine imali promet od 22 milijuna kuna, lani 43,4 milijuna kuna.

Internetska trgovina eKupi planira ove godine udvostručiti prihod na više od 100 milijuna kuna i postati lider u branši u Hrvatskoj.

Irena Langer Breznik, izvršna direktorica tvrtke eKupi i potpredsjednica Uprave M Sana kaže da su 2011., u prvoj godini poslovanja, putem internetske trgovine imali promet od 22 milijuna kuna, lani 43,4 milijuna kuna i da rast očekuju zahvaljujući novoj usluzi “marketplace” po uzoru na eBay i Amazon.

“Imamo milijun posjetitelja mjesečno, vjerne kupce koji redovito kupuju i s novom uslugom marketplace imamo i dvjesto trgovaca koji čekaju da tu uslugu pustimo iz testne faze kako bi mogli svoju robu prodavati putem eKupi”, kaže Langer Breznik, uvjerena da će se dosadašnji rast prometa nastaviti.

Dodaje da su u dvije godine izašli na šest tržišta jadranske regije od Hrvatske i Slovenije, preko Srbije i BiH do Crne Gore i Makedonije.

Očekuje da će s priključivanjem Hrvatske EU njihova internetska trgovina na engleskom i njemačkom jeziku početi trgovati i u zemljama EU što bi trebalo dodatno potaknuti rast prodaje.

Pojašnjava da putem usluge marketplace trgovci mogu bez inicijalnih troškova i uz isticanje svog brenda početi prodavati svoje proizvode na eKupi.

Isplata se izvršava po isteku zakonskog žalbenog roka od tjedan dana po kupčevom primitku pošiljke i to u cijelosti. Langer Breznik dodaje da će prodaju putem eKupi moći koristiti i građani. (Poslovni.hr)