Višedesetljetni obrt osječke obitelji Ravlić, jedan od najvećih u Hrvatskoj, preregistriran je u novo trgovačko društvo – Mesnu industriju Ravlić d.o.o. I to je jedna od najvećih novosti u poslovanju obitelji Ravlić, a sve ostalo na što su nas naviknuli ostaje po starom – jedna investicija slijedi drugu netom završenu, piše Glas Slavonije.

Istina, ona velika najavljena – gradnja novih rashladnih komora i pogona rasjekaonice – dijelom je odgođena jer još se čeka valjana mogućnost aplikacije na EU fondove. “Umjesto investicijske, ovo je stoga postala predinvesticijska godina”, kaže Mario Ravlić, član Uprave Mesne industrije Ravlić d.o.o. Uz oca Zlatka kao predsjednika, u Upravi su sestra Ivana te Zoran Debeljak u domeni investicija.

Ali investicije ipak ne izostaju – netom je puštena u rad linija za pakiranje svježeg i modeliranog mesa, poput primjerice ćevapa, kockica mesa ili pak šnicli. Polako se, naime, napušta ponuda rinfuznog mesa.

“Ovakvim oblikom pakiranja zadržavamo kvalitetu, jamčimo svježinu i trajnost samog proizvoda. Ovaj je novi proizvod odmah naišao na dobru reakciju kupaca”, kaže Ravlić. Iako ove proizvode plasiraju i kroz veleprodaju na police trgovačkih lanaca, oni dominiraju u ponudi njihovih mesnica.

Ove su godine otvorili osam novih, do kraja godine planiraju još dvije. I iduće godine planiraju nastaviti u tom ritmu. Otvaranje novih mesnica, ali i dodatno kadrovsko ekipiranje unutar novog društva rezultiralo je i novim zapošljavanjem. “Ove smo godine što za potrebe mesnica, što kroz program stručnog osposobljavanja zaposlili 50 novih djelatnika. Drago mi je reći da smo jednim dijelom pomladili tvrtku”, kaže Mario Ravlić, koji također pripada toj mladoj populaciji.

“Važno nam je i da smo u segmentu maloprodaje otvorili tržište Zagreba, naša je mesnica otvorena na Jankomiru u sklopu Kauflanda. Jako je dobar odaziv u segmentu svježeg mesa. Prepoznali su domaću sirovinu i domaće proizvode”, kaže Ravlić te dodaje kako za to tržište ne mogu nasmagati dovoljne količine čvaraka.

Osim u Zagrebu, Ravlići su se vlastitim mesnicama okušali i u Varaždinu i Čakovcu.

No, najveći pomak u tom segmentu dogodit će se u krugu tvornice, ondje naime ulaze u finalnu fazu dovršetka diskontne prodavaonice.

“Planiramo ju otvoriti do kraja godine. Ondje ćemo, kao u svojevrsnom butiku, ponuditi sve naše proizvode, ali po još povoljnijim cijenama nego u maloprodaji”, kaže Mario Ravlić. (Glas Slavonije)