Refinanciranje Fortenova grupe izglasano na skupštini dioničara

Novo financiranje strukturirano je kao četverogodišnja obveznica u iznosu do 1,2 milijarde eura s kamatnom stopom od 7,3 posto plus EURIBOR, uz donju granicu od 1 posto

Fortenova grupa izvijestila je kako je više od 80 posto imatelja depozitarnih potvrda glasalo za novo financiranje koje predvodi američki investicijski fond HPS Investment Partners.

“Imatelji depozitarnih potvrda kompanije Fortenova Group STAK Stichting, danas su na Glavnoj skupštini održanoj u Amsterdamu s više od 80 posto glasova glasali u korist novog aranžmana za financiranje Fortenova grupe, kojemu je svrha refinancirati Ugovor o financiranju s prvenstvom naplate od 8. lipnja 2017. godine”, navodi se u priopćenju.

Novo financiranje strukturirano je kao četverogodišnja obveznica u iznosu do 1,2 milijarde eura s kamatnom stopom od 7,3 posto plus EURIBOR, uz donju granicu od 1 posto, a financiranje predvodi tvrtka HPS Investment Partners. Zaključenje procesa refinanciranja bit će dovršeno do kraja kolovoza, stoji u priopćenju.

“Rezultat glasanja Glavne skupštine pokazuje da je velika većina naših dioničara prepoznala važnost novog financiranja za Fortenova grupu u smislu osiguravanja srednjoročne financijske stabilnosti, kao i dugoročne održivosti, rasta i razvoja kompanije”, istaknuo je glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Zahvalio je dioničarima što su podržali odluku Uprave Fortenova grupe kao i svim njihovim dionicima koji su bili uključeni u postizanje ovog ključnog događaja u procesu refinanciranja.

“Fortenova grupa sada je usredotočena na zaključenje transakcije, nakon čega ulazimo u novu fazu poslovanja, kad će nam fokus biti na povećanju profitabilnosti, poboljšanju učinka i stvaranju dodatne vrijednosti za sve dionike”, rekao je Peruško.

Prethodni članakPapstar: U skladu s prirodom i željama kupaca
Sljedeći članakNovi režim teretnog prometa sa Slovenijom prijevoznicima štedi milijune