Papstaru je oduvijek bila želja da svaku zabavu, roštilj, ulični festival, školske proslave, pa i restorane opremi isključivo kompostirajućim i jednokratnim posuđem koji se nakon upotrebe, zajedno s hranom, stolnjacima i salvetama može direktno baciti u otpad.
Na sreću, na tržištu već postoje i zamjene za plastiku koje su odmah dostupne.

U Matram asortimanu nudimo proizvode tvrtke Papstar u čijoj ponudi se nalaze jednokratni pribori za jelo i jednokratna servis pakiranja, stolne i party dekoracije te higijenski proizvodi.

Papstar u svom asortimanu nudi i vlastitu marku Pure koja pokriva široku paletu proizvoda koji su u potpunosti biorazgradivi i proizvedeni od prirodnih materijala (papir, šećerna trska, palmino lišće pšenične mekinje), pa nisu štetni za ljudsko zdravlje i okoliš. Cilj Pure linije je dovesti ekonomiju i ekologiju u skladnu suradnju.

Papstar proizvodi imaju i poznate certifikate
Da bi stavili točku na i, cjelokupni Pure asortiman dobio je i FSC certifikat za salvete i stolnjake. FSC certifikat (Vijeće za nadzor šuma – The Forest Stewardship Council) zapravo znači da su proizvodi u potpunosti proizvedeni u skladu s prirodom i da su sigurni za okoliš.
Papstar proizvodi također nose oznaku Nordic Ecolabel koju dobivaju samo proizvodi koji zadovoljavaju najviše standarde bioodrživosti.