marijana-batinic02Život moderne žene zahtijeva mnogo kretanja, ali i potrebu da ostane svježa. Bez obzira bavi li se sportom ili ne, svaka žena u prosjeku se kreće više nego što je to moguće zamisliti.

Odlazak na posao, u kupovinu (bilo osnovnih živežnih namirnica, bilo shopping), druženje s dragim ljudima… sve te aktivnosti zahtijevaju kretanje gotovo po cijelom gradu.

Obavljajući te svakodnevne aktivnosti i obaveze svaka žena želi ostati svježa. Stoga je Rexona osmislila poboljšani asortiman s MotionsenseTM tehnologijom koja se aktivira pokretom te tako osigurava cjelodnevnu zaštitu.

U tu je svrhu organiziran jedinstveni Rexona maraton svježine u kojem će se nagraditi sve sudionice. U ovom maratonu dopušteni su svi načini kretanja – hodanje, trčanje, vožnja bicikla, romobila, osobnog automobila, korištenje javnog gradskog prijevoza, taxija, tj. svi načini koje svakodnevno koristimo.

Prvi u nizu Rexona maratona svježine održat će se 5. svibnja u Osijeku. Start maratona je u 11 sati na Trgu bana Jelačića i sastojat će se od nekoliko kontrolnih točaka. Na svakoj se dobiva žig kao potvrdu prolaska te saznaje gdje se nalazi sljedeća kontrolna točka. Sudionica koja najbrže prođe sve kontrolne točke i stigne do cilja osvaja poklon bon u vrijednosti 1000 kn. Za sve ostale sudionice koje prođu sve kontrolne točke osigurane su Rexona nagrade.

Nakon Osijeka, maraton će se održati i u Rijeci pa u Splitu, dok će završni maraton biti u Zagrebu. Voditeljica programa je popularna splitska voditeljica zagrebačke adrese Marijana Batinić.

“U svojoj 14-godišnjoj karijeri radila sam sve i svašta, snimala na buri, jakom suncu i kiši, borila se s komarcima i susretala s divovskim gušterima… ali, maraton? Tome se stvarno nisam nadala. No, kada su mi organizatori rekli da je dopušteno hodanje, korištenje javnog prijevoza i slično, odmah sam se odlučila. Mislim da je ideja da se kretanje i svježina promoviraju na ovaj način izvrsna. Svima nam ponekad, u užurbanom modernom tempu života, dan izgleda poput pravog maratona”, izjavila je Marijana Batinić.